Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Măsuri de securitate luate în fața Parlamentului

19 iul. 2017,, 17:40   Politică
2244 0

Înainte de discutarea proiectului de lege privind sistemul electoral mixt, în faţa Parlamentului se instalează un gard de protecţie.

Despre aceasta anunţă pe reţelele de socializare liderii partidelor de opoziţie, care îndeamnă cetăţenii să participe la protest în ziua în care proiectul de lege privind sistemul mixt va fi discutat în Parlament.

Vicepreşedintele "Partidului Nostru", consilierul municipal Ilian Caşu, a menţionat că în faţa parlamentului s-au adunat poliţişti şi a apărut un gard de protecţie.

"Formal, gardul ar fi fost instalat pentru că în faţa clădirii Parlamentului va fi desfăşurată o manifestaţie cu denumirea "Credinţă Patriei". Organizatorul acesteia este fostul viceministru al Afacerilor Interne, Ghenadie Cosovan, care este un activist al PDM", a spus Caşu.

În ultimele două zile, liderii opoziţiei extraparlamentare au declarat că guvernarea se pregăteşte joi să adopte în lectură finală proiectul de lege privind trecerea la sistemul electoral mixt. Ei îndeamnă cetăţenii să iasă la protest şi să nu admită adoptarea legii. Liderii de opoziţie au mai spus că autorităţile se pregătesc să aducă la Chişinău angajaţi ai organizaţiilor bugetare, care vor desfăşura o acţiune în susţinerea hotărîrii Parlamentului.

Anterior, în cadrul manifestărilor de amploare în faţa Parlamentului, nu au fost instalate garduri de protecţie.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?