Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Filip i-a îndemnat pe cei nemulțumiți „să nu se antreneze“ în proteste

19 iul. 2017,, 16:10   Politică
2095 0

Prim-ministrul a chemat societatea să-și rezolve problemele nu în timpul acțiunilor de protest, ci la masa de negocieri.

Declarația aparține lui Pavel Filip și a fost făcută pe 19 iulie, la ședință Guvernului, comentînd numeroasele acțiuni de protest cu participarea profesorilor și reprezentanților sindicatelor din învățământ, desfășurate de cîteva ori de la începutul acestui an, informează NOI.md.

Premierul și-a exprimat opinia cu privire la acțiunile de protest, care s-au desfășurat în ultimii ani în Republica Moldova. „Nu consider că protestele reprezintă cel mai bun mod de a soluționa problemele. Prin intermediul protestelor oamenii țin să atenționeze asupra unei sau altei probleme iscate, însă acestea trebuie soluționate prin intermediul discuțiilor. Există cetățeni nemulțumiți care folosesc oamenii în scopuri egoiste, scoțîndu-i în stradă. Această măsură este neproductivă, care destabilizează societatea și împiedică soluționarea constructivă a problemelor. Este foarte important să fie găsite compromisurile și „nu se antreneze“ în proteste“, a declarat Pavel Filip.


El a subliniat că negocierile reprezentanților Federației Sindicatelor din Educație cu Guvernul ar fi permis să se ajungă la un compromis „Am inițiat mai mule runde de discuții, iar ca rezultat al acestora am luat decizia de a mări salariile profesorilor. Înțeleg că nivelul salariilor nu a atins nivelul acceptabil, dar la acest stadiu, decizia a satisfăcut ambele părți. Încă o dată în plus am demonstrat cît de important este să colaborăm unii cu alții în asemenea probleme importante. Sînt sigur că, pe viitor, vom reuși să ajungem la un numitor comun și în alte domenii“, a conchis prim-ministrul.

De precizat faptul că Guvernul a decis să majoreze de la 1 septembrie, salariile profesorilor cu 11,3%. Anterior majorarea salariilor a fost făcută la 1 mai, atunci cînd salariile angajaților din sistemul de învățămînt au crescut cu 100 de lei. Acest lucru a fost precedat de numeroase proteste cu participarea profesorilor și reprezentanților Federației Sindicatelor din Educație, care cereau de la Guvern salarii decente. În total, în primele trei luni ale anului pentru achitarea salariilor profesorilor au fost alocați 94 de milioane de lei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?