X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

O studentă israeliană a furat artefacte de la muzeu pentru propria expoziție

20 iul. 2017,, 03:30   Externe
2697 1

Studenta Facultății de Arte de la Colegiul Beit Berl din Israel a furat de la Muzeul Auschwitz din Polonia cîteva obiecte, pe care le-a folosit ulterior pentru expoziția sa, informează „Yediot Ahronot“.

Printre obiectele furate de Rotem Bayds erau: linguri, bucăți de sticlă, un bolț din metal și un indicator care interzice vizitatorilor să scoate exponate de pe teritoriul fostului lagăr de concentrare. Contravenienta a explicat că proiectul ei de artă ridică problema ce va rămîne în memoria oamenilor cînd „exemplele vii“, care au supraviețuit ororilor de la Auschwitz, vor înceta să mai existe.

Ea a adăugat că este conștientă de ilegalitatea acțiunilor sale, însă nu regretă ceea ce a făcut.

După ce cei de la colegiu au aflat despre furt, expoziția lui Bayds a fost închisă, iar studenta a fost chemată la o conversație disciplinară. În plus, decanul Facultății de Arte Dr. Gabi Klesmer a susținut studenta, menționînd că catedra tinde spre „libertatea creației, cea culturală, a viziunilor și percepțiilor“.

Muzeul, la rîndul său, și-a anunțat intenția de a intenta un proces pe numele fetei, exprimîndu-și, de asemenea, speranța că elementele furate vor fi returnate.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?