X 
Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

WhatsApp, blocat în China

20 iul. 2017,, 01:30   Externe
1660 0

Utilizatorii chinezi întîmpină dificultăţi în folosirea serviciului de mesagerie, iar specialiştii susţin că de vină este guvernul chinez.

În prezent, WhatsApp pare să fie blocat parţial în China. Nu se pot trimite poze sau capturi video şi, uneori, nu ajung nici măcar mesajele care conţin doar text.

Experţii în securitate au confirmat pentru The New York Times că în spatele acestei blocări se află guvernul chinez.

Neexistînd vreo comunicare oficială din partea regimului comunist de la Beijing, serviciul celor de la Facebook se poate aştepta să fie blocat complet în perioada imediat următoare sau să fie doar ceva temporar.

În cazul blocării permanente, WhatsApp ar urma să se alăture unui lung şir de site-uri şi servicii online blocate de guvernul chinez.


Cenzura nu este o noutate pentru China, existînd un lung istoric al unor astfel de intervenţii. Nu mai departe de luna trecută, trei dintre cele mai importante servicii de streaming video din China, Sina Weibo, iFeng şi ACFUN, au fost cenzurate pe motiv că nu se aliniază la reglementările naţionale şi încurajează discursul negativ.

Pe de altă parte, blocarea WhatsApp ajută rivalul local WeChat, care este oricum mai popular în China decît aplicaţia celor de la Facebook.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?