Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

Ignatiev califică situaţia din procesul de negocieri drept revoltătoare

19 iul. 2017,, 14:10   Politică
1720 1

Situaţia din procesul de negocieri este o provocare revoltătoare pentru stabilitatea dialogului care s-a stabilit, consideră ministrul Afacerilor Externe al autoproclamatei RMN, Vitalii Ignatiev.


Potrivit site-ului MAE transnistrean, el a spus în cadrul unei întîlniri cu jurnaliştii că "niciodată procesul de negocieri nu a fost mai înainte blocat de partenerii internaţionali, care, conform principiilor şi procedurilor, trebuie să fie mediatori, să ofere susţinere în dialog şi să asigure funcţionarea platformei internaţionale".

Principalul negociator al Transnistriei a calificat decizia Chişinăului şi Kievului privind stabilirea controlului comun la punctul de trecere Cuciurgan-Pervomaisc drept "o nouă provocare a stabilităţii regionale şi a mecanismului internaţional de negocieri".

"Declaraţiile precum că acest control comun nu are nimic comun cu conflictul şi procesul de reglementare sînt nejustificate. Aceasta este o încercare a unor participanţi externi să evite responsabilitatea, să nu discute această problemă la masa de negocieri", a declarat Ignatiev.

El a menţionat că Uniunea Europeană, care are calitatea de observator în procesul de negocieri, participă direct la realizarea controlului comun.

Potrivit lui, Transnistria "va întreprinde măsuri politico-diplomatice pentru a nivela efectele negative ce vor urma din instituirea controlului comun şi va obţine anularea acestei măsuri distructive".

"Experienţa arată că nicio măsură unilaterală, care a fost luată pe parcursul întregii perioade de reglementare a conflictului, nu a adus folos, ci dimpotrivă, a dus la confruntări, la escaladarea tensiunii. Participanţii externi care susţin asemenea măsuri îşi creează un paravan politico-diplomatic, căci aceste acţiuni urmăresc o strategie clară de declanşare a conflictului. Nici un element de presiune asupra Transnistriei nu va rămîne fără o reacţie politico-diplomatică corespunzătoare", a spus Ignatiev.

El a îndemnat "cetăţeni Transnistriei să informeze MAE al RMN despre orice încălcare a drepturilor lor legitime şi a intereselor lor în urma introducerii controlului moldo-ucrainean la punctul de trecere Cuciurgan, pentru a reacţiona operativ la posibila agravare a situaţiei".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?