X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Şevciuk a fost audiat de procurorii moldoveni

19 iul. 2017,, 11:50   Politică
4905 1

Fostul lider al Transnistriei, Evgheni Şevciuk, a fost audiat de organele de ordine şi drept.

Această informaţie a fost confirmată în interviul pentru NOI.md de către Vitalie Busuioc, şef adjunct al Procuraturii pentru combaterea criminalităţii organizate şi cauze special (PCCOCS).

Procurorul a confirmat faptul audierii lui Evgheni Şevciuk, care, potrivit spuselor lui, a avut loc luni, 17 iulie. Vitalie Busuioc n-a informat despre importanţa informaţiei, furnizate de politicianul dizgraţiat din Transnistria, adăugînd că depoziţiile lui Şevciuk au fost analizate în cadrul anchetei. Reprezentantul PCCOCS n-a comunicat, de asemenea, în ce calitate Şevciuk a fost audiat – de martor sau de suspect. De asemenea, nu s-a reuşit de a clarifica cu procurorul faptul, dacă lui Şevciuk i se incriminează pericolul pentru securitatea de stat a Moldovei.

Anterior, a apărut informaţia că Evgheni Şevciuk a fost audiat la Procuratura Generală. Purtătorul de cuvînt al instituţiei, Maria Vieru, a comunicat pentru NOI.md că acest caz ţine de competenţa PCCOCS. Ea a adăugat că este vorba despre o anchetă preliminară.


Vă amintim că Evgheni Şevciuk a fost privat de imunitate la şedinţa Sovietului suprem al Transnistriei, care a avut loc pe 28 iunie. Atunci pentru ridicarea imunităţii lui au votat 35 de deputaţi şi doar unul s-a pronunţat împotrivă. Fostului şef al Transnistriei i se incriminează cîteva dosare penale, iar suma prejudiciului material, cauzat de acesta din 2011 pînă în 2016, este evaluată la 8 mil. de dolari.

În noaptea de 29 iunie Şevciuk a trecut Nistrul şi s-a pomenit pe malul lui drept. După numeroasele zvonuri că Evgheni Şevciuk a parasite teritoriul Moldovei, a apărut informaţia că fostul şef al Transnistriei a rămas la Chişinău şi locuieşte aici cu soţiaNina într-o casă de lux cu pază permanentă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?