X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Și-a pus pe roate o afacere, dar a uitat să o legalizeze (VIDEO)

19 iul. 2017,, 12:21   Capitala
3604 0

Un agent economic a amenajat o zonă de agrement într-un parc din sectorul Ciocana al Capitalei, dar a uitat să își legalizeze afacerea, notează NOI.md.

Potrivit informaţiilor pe parcursul anilor 2016-2017, proprietarul firmei de 38 ani a amenajat o zonă de agrement cu grave încălcări a legislaţiei în vigoare. Acesta a instalat mai multe căsuţe de vară şi grătare pentru frigărui în lipsa autorizaţiilor necesare, fiind date în chirie zilnic persoanelor aflate la odihnă. Conform estimărilor preliminare, agentul economic ar fi încasat ilegal de la cetăţeni mijloace financiare zilnic de la 10 000 lei pînă la 12 000 lei, prejudiciind astfel bugetul statului.

Ulterior, în cadrul percheziţiilor autorizate şi desfăşurate la sediul întreprinderii, poliţiştii au depistat acte şi înscrisuri de ciornă ce ar demonstra ilegalităţile admise de către responsabili.

Respectiv au fost iniţiate două cauze penale pentru escrocherie şi evaziune fiscală, iar proprietarului întreprinderii i-a fost înaintată învinuirea de către procurori. El riscă o pedeapsă cu închisoare pe un termen de la 7 ani pînă la 10 ani.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?