X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

CMC este îngrijorat de micşorarea spaţiilor verzi din municipiu

19 iul. 2017,, 11:23   Capitala
3413 0

Din cauza defrişării arborilor din municipiu şi a gestiunii private a parcurilor din Chişinău, acesta îşi pierde spaţiile verzi. Despre aceasta s-a discutat marţi la şedinţa Consiliului Municipal Chişinău.

Șeful întreprinderii "Spaţii Verzi", Eliferii Haruţa, a prezentat pentru aprobare Regulamentului cu privire la repartizarea şi gestionarea spaţiilor verzi din municipiul Chişinău.

Potrivit lui, obiectivul acestuia constă în delimitarea corectă a spaţiilor care sînt în gestiunea "Spaţii verzi", iar cetăţenii să cunoască în ce mod să apeleze la întreprindere pentru defrişarea copacilor.

Referitor la o prevedere din Regulament prin care revizia suprafeţelor spaţiilor verzi municipale trebuie să fie realizată de Direcţia generală de arhitectură şi urbanism, preşedintele fracţiunii Partidului Popular European în CMC, Ruslan Codreanu, a spus că "aceasta nu îşi are locul, deoarece de protecţia spaţiilor verzi trebuie să aibă grijă "Spaţii Verzi", dar nu această direcţie, care va spune că trebuie tăiaţi copii pentru construcţia vreunui bloc locativ".

La rîndul său, consilierul municipal din partea "Partidului Nostru", Ilian Caşu, a spus că "unii reprezentanţi ai primăriei au lansat ideea de a da în gestiune privată unele parcuri din Chişinău, de exemplu parcul "La Izvor", pe motiv că "Spaţii Verzi" nu se descurcă cu salubrizarea şi îngrijirea acestui parc".

"A da în gestiune privată un parc din Chişinău în condiţiile existente înseamnă să pierzi parcul. Eu vreau ca şi voi să bateţi alarma, împreună cu cei îngrijoraţi, fiindcă, pe lîngă ideea de a da parcurile în gestiune privată, mai există şi insistenţa celui care are în proprietate statul Republica Moldova, să-şi facă hotel cu 11 niveluri în Grădina Publică Ştefan cel Mare", a spus consilierul.

El a adus exemplul Vienei, unde nimeni nu are voie să pornească vreo construcţie în parcurile publice, şi propune cu toată seriozitatea să fie rezolvată această problemă şi "să nu fie lăsaţi fără de pedeapsă cei care distrug oraşul".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?