X 
Transnistria stiri: 1379
Eurovision stiri: 499
Preşedintele stiri: 3987

Ce aşteaptă FMI de la autorităţile Moldovei?

19 iul. 2017,, 09:52   Economie
2326 4

Fondul Monetar Internaţional îndeamnă autorităţile Moldovei să continue implementarea reformelor, coordonate cu partenerii de dezvoltare.

Acest lucru l-a declarat Ben Kelmanson, şeful misiunii FMI în cadrul întrevederii cu preşedintele parlamentului Moldovei Andrian Candu, precizînd că buna lor implementare are importanţă decisivă pentru dezvoltarea ţării, comunică NOI.md.

Ben Kelmanson a menţionat că scopul vizitei de lucru la Chişinău a misiunii experţilor FMI în perioada de la 17 pînă la 21 iulie este de a analiza situaţia macroeconomică şi progresul în procesul de realizare a reformelor în domeniile-cheie. Potrivit spuselor şefului misiunii, pe la toamnă este planificată a doua evaluare a programului Moldovei cu FMI.

La rîndul său, preşedintele parlamentului Andrian Candu a declarat că autorităţile Moldovei continua implementarea refotmelor de asanare a sistemului bancar. În cadrul întrevederii spicherului cu misiunea de experți ai FMI părţile au discutat prioritățile la nivel legislativ în continuarea procesului de asanare a sistemului bancar din Moldova.

”Noi continuăm implementarea reformelor pentru asanarea sistemului bancar, conform priorităților setate cu partenerii noștri de dezvoltare, iar discuțiile cu experții ne ajută la o mai bună implementare”, a declarat Andrian Candu


În cadrul discuțiilor spicherul s-a referit la ultimele modificări legislative aprobate de parlament. Este vorba despre votarea în prima lectură a Legii privind activitatea băncilor, care stabilește trecerea la principiile BASEL III prin armonizarea cu legislația Uniunii Europene.

Andrian Candu a precizat că o serie de acțiuni pentru modernizarea sectorului bancar sînt prevăzute și în Planul de acțiuni Parlament-Guvern privind agenda de reforme pentru a doua jumătate a anului 2017.
În aceeași ordine de idei, spicherul parlamentului a vorbit despre măsurile întreprinse de autorități pentru reducerea poverii fiscale și creșterea atractivității economiei pentru investitorii străini, inclusiv prin reducerea numărului instituțiilor de control și a actelor permisive necesare pentru dezvoltarea unei afaceri, precum și prin simplificarea procedurii de raportare a agenților economici.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?