Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Dosarele intentate pe numele lui Platon comasate în unul singur

19 iul. 2017,, 08:52   Societate
3635 1

Două dosare intentate pe numele lui Veaceslav Platon vor fi examinate într-o singură cauză penală.

Decizia a fost luată de Judecătoria Chişinău, sediul Buiucani, după ce procurorul de caz a solicitat acest lucru. Totodată, Platon şi-a angajat un avocat nou şi a renunţat la cei doi din oficiu. Instanţa a decis însă să-i întoarcă pe apărători în proces.

După ce unul dintre avocaţii lui Platon a cerut rezilierea temporară a contractului cu acesta, iar alţii doi s-ar afla în concediu, instanţa a solicitat serviciile a doi avocaţi din oficiu. La şedinţa de astăzi, Veaceslav Platon a anunţat că renunţă la ei, întrucît şi-a angajat un apărător nou. Este vorba despre Liliana Leancă, care urma să-şi prezinte poziţia cu privire la conexarea dosarului cu privire la tentativa de escrocherie cu cel de corupere a mascaţilor de la Pantera. Leancă a solicitat instanţei timp să studieze materialele dosarului, iar Galina Moscalciuc a hotărît că o oră şi jumătate este suficient pentru acest lucru.

După ce şedinţa a fost reluată, noua avocată a declarat că nu a reuşit să examineze documentele şi a mai cerut timp. Judecătoarea a hotărît însă să-i întoarcă în proces pe avocaţii din oficiu pentru ca aceştia să decidă cu privire la conexarea dosarelor. După ce unul dintre apărători s-a prezentat, Liliana Leancă a solicitat recuzarea Galinei Moscalciuc. Cererea a ajuns la judecătorul Sergiu Lazari, care a respins-o. Dosarul a revenit la Moscalciuc, iar în scurt timp judecătoarea a decis cu privire la solicitarea procurorului.

Ulterior, judecătoarea a anunţat întreruperea şedinţei pînă pe 25 iulie, timp în care avocata lui Platon urmează să studieze cauza penală. Liliana Leancă a evitat discuţiile cu presa, însă apărătorul unui presupus complice de-al lui Platon a declarat că nu cunoaşte cea de-a doua cauză penală care a fost conexată, însă a vorbit despre învinuirea adusă clientului său.

Potrivit acuzatorilor de stat, deţinînd pachetul majoritar al mai multor companii de asigurări, Veaceslav Platon ar fi intenţionat să sustragă milioane de lei de pe conturile acestora. El ar fi acţionat în complicitate cu două persoane. Una dintre acestea se află în arest preventiv, iar alta - sub control judiciar. Procurorii spun că pentru infracţiunea comisă inculpaţii riscă pînă la 15 ani de închisoare. Totodată, la sfîrşitul lunii mai, acuzatorii de stat au expediat în judecată un dosar în care Platon este învinuit că în timpul unei discuţii cu doi angajaţi de la „Pantera”, le-ar fi promis apartamente în capitală, automobile sau cîte cinci mii de euro pentru a-i permite acţiuni interzise în cadrul întîlnirilor cu avocaţii, dar şi pentru a avea acces la un telefon mobil.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?