X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Inima de silicon, premieră în medicina cardiovasculară (VIDEO)

19 iul. 2017,, 04:00   Externe
2817 0

Nicholas Cohrs, doctorand în cadrul grupului condus de Wendelin Stark, profesor de Ingineria Materialelor Functionale la ETH Zurich, a creat în premieră prima inimă din silicon.

Rationamentul pentru care natura trebuie luata ca model este clar. Pompele de sange folosite în prezent au multe dezavantaje: piesele lor mecanice sînt sensibile la complicatii, în timp ce pacientul nu are un puls fiziologic, si se pare ca acest lucru are unele consecinte asupra starii de sanatate, potrivit bzi.ro.

„Prin urmare, scopul nostru este de a dezvolta o inima artificiala care are aproximativ aceeasi dimensiune ca inima naturala a pacientului, si care imita inima umana cat mai îndeaproape posibil, atat în ceea ce priveste forma, cat si functia", potrivit inventatorului inimii de silicon Cohrs. Un model de inima artificiala care sa functioneze bine este foarte necesar: aproximativ 26 de milioane de oameni din întreaga lume sufera de insuficienta cardiaca. Pompele de sange artificial ajuta prin faptul ca maresc perioada în care pacientul poate astepta pana cand primeste o inima donatoare sau pana îsi revine propria sa inima.

Inima artificiala moale este facuta din silicon, folosindu-se imprimarea 3D, prin tehnica de turnare de tip "ceara pierduta"; cantareste 390 de grame si are un volum de 679 centimetri cubi. „Este un monobloc de silicon cu o structura interna complexa", explica medicul Cohrs. Aceasta inima artificiala are un ventricul drept si un ventricul stang, la fel ca o inima umana reala, desi acestea nu sînt separate de un sept, ci de o camera suplimentara. Aceasta camera se poate umfla si dezumfla, cu aer sub presiune, si are scopul de a pompa fluidul din camerele cu sange, înlocuind astfel contractia musculara a inimii umane.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?