X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

Noi probe în dosarul celor care au încercat să-l asasineze pe Plahotniuc

18 iul. 2017,, 09:22   Societate
7906 7

În aproximativ o lună de zile, procurorii vor remite în judecată dosarul persoanelor ce ar fi pus la cale asasinarea liderului Partidului Democrat din Moldova (PDM), Vlad Plahotniuc, informează CURENTUL.

Solicitat de către reporterul nostru, șeful-adjunct al Procuraturii pentru Combaterea Crimelor Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), Vitalie Busuioc, ne-a declarat că au făcut rost de probe noi.

„Atunci cînd vom expedia dosarul în instanța de judecată, respectiv veți afla noi detalii. Cred că asta va fi în timpul apropiat, în aproximativ o lună de zile. Am primit niște materiale pe care ni le-au pus la dispoziție colegii din Ucraina. Mai multe detalii după finalizare o să vă spunem, cînd va fi remis dosarul în instanța de judecată, atunci o să aducem la cunoștință noile probe pe care le-am acumulat”.

Totodată, procurorul a menționat că inculpații vor fi judecați pe teritoriul R. Moldova.

„Orice proces poate să fie examinat și peste hotare, dar nu în acest caz. În dosar sînt puși sub învinuire cetățeni ai R. Moldova, de aceea și vor fi judecați de organele de la noi. Ar fi șanse ca dosarul să fie examina în Ucraina doar în cazul în care am stabili alte persoane care sînt complice la săvîrșirea infracțiuni”, a precizat Busuioc.


Precizăm că 17 persoane au fost reţinute în luna aprilie 2017 în cazul tentativei dejucate de asasinare a preşedintelui Partidului Democrat din Moldova, Vlad Plahotniuc. Procurorii spun că, asasinii ar fi primit 200 mii de dolari dacă îşi duceau la îndeplinire misiunea. Tentativa de asasinare a preşedintelui PDM a fost dejucată de către poliţiştii şi procurorii din ţara noastră împreună cu organele de drept din Ucraina.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?