X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Au blocat strada, fiind nemulțumiți de ridicarea unui nou complex locativ

17 iul. 2017,, 17:21   Societate
2515 0

Scandal pe un şantier de construcţii din sectorul Rîşcani al Capitalei. Locatarii blocurilor din apropiere au blocat strada, nemulţumiţi de faptul că la doar cîţiva metri de apartamentele lor, va fi ridicat un complex locativ.

Ei spun că terenul pe care urmează să fie construită casa a fost însuşit ilegal de către un agent economic, iar din cauza lucrărilor care au demarat deja, li se surpă asfaltul de sub picioare.

Spiritele s-au încins, cînd reprezentanţii companiei de construcţie au încercat să ajungă cu tractorul pe şantierul de construcţie. Aceştia au fost opriţi de zeci de pensionari şi mame cu copii, care le-au blocat accesul.

Oamenii spun că din cauza construcţiilor ilegale, locuinţele lor sînt în pericol.


"Şantierul de construcţie, unde urmează să fie ridicat un bloc locativ cu 9 etaje, se află la doar cîţiva metri de apartamentele oamenilor. Aceştia spun că după demararea lucrărilor, pereţi casei au început să se fisureze, iar pe drumuri, au apărut denivelări".

"Uitaţi-vă. Vedeţi ce se întîmplă. Şi uitaţi-vă în altă parte. Vedeţi vă rog şi asfaltul de pe drum. Cît de mult s-a aşezat pămîntul".

"Aici au fost încălcate toate regulile de construcţie a unei case".

Reprezentanţii firmei de construcţie, susţin însă că lucrurile stau altfel. Aceştia spun că au arendat terenul pentru 100 de ani, şi că au dreptul să efectueze aici orice lucrare.

"Decizia Curtei Supreme de Justiţie, în care este clar stabilit că noi nu avem necesitatea de a semna permisiunea locatarilor, pentru că nu se încalcă nici o normă", a spus reprezentant companiei de construcţie, Alexandru Cuzimiuc.

Potrivit pretorului Sectorului Rîşcani, Nicolae Balaur, primăria Capitalei nu are niciun temei legal să oprească lucrările de construcţie.

"A primit certificatul de urbanism, autorizaţie. După documentele prezentate, agentul economic, are tot dreptul să construiască acel bloc sau nemijlocit ce doreşte pe acest teren".

Ultimul conflict între locatari şi compania de construcţie avut loc acum trei săptămîni, cînd reprezentanţii firmei au încercat să conecteze şantierul la serviciile comunale.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?