X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Ședința de judecată în dosarul „Platon”, amînată

17 iul. 2017,, 17:10   Societate
2394 0

O nouă ședință de judecată în dosarul Platon trebuia să aibă loc astăzi la Judecătoria Buiucani, însă a fost amînată pentru mîine. Veaceslav Platon ar fi remis o cerere pentru a amîna ședința.

Acesta are o întîlnire cu avocații, de aceea nu s-a putut prezenta.

UNIMEDIA menționează că Platon este cercetat pe un alt capăt de acuzare. Potrivit actului de inculpare, pe 22 decembrie 2016, aflîndu-se în biroul de aşteptare din incinta Judecătoriei Chişinău, sediul Buiucani, inculpatul a avut discuţii cu doi gardieni din cadrul Detaşamentului cu Destinaţie Specială ,,Pantera” al Departamentului Instituţiilor Penitenciare care asigurau paza şi escortarea acestuia în instanţele de judecată.

În cadrul discuţiilor, inculpatul le-a promis gardienilor apartamente în capitală, automobile sau cîte 5 000 euro pentru a-i permite acţiuni interzise în cadrul întîlnirilor cu avocaţii, inclusiv prin facilitarea accesului la un telefon mobil.

Anterior omul de afaceri Veaceslav Platon a fost condamnat la 18 ani de închisoare de magistrații de la Judecătoria Buiucani. Sentința a fost pronunțată la data de 20 aprilie curent.


UNIMEDIA amintește că Veaceslav Platon a fost extrădat în Republica Moldova la 29 august curent. La data de 30 august, omul de afaceri a fost plasat în arest pentru 30 de zile la Penitenciarul nr. 13 din capitală.

Potrivit șefului Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, Platon a fost plasat în Penitenciarul nr. 13 din motiv că în izolatorul CNA nu mai erau locuri.

La 25 iulie curent, procurorii din RM au emis un mandat de arest, pentru 30 de zile, pe numele controversatului om de afaceri Veaceslav Platon.

La 26 iulie Platon a fost dat căutare internațională și reținut de către organele de drept ale Ucrainei.

El este învinuit în două dosare penale, spălare de bani şi delapidări de fonduri în proporţii deosebit de mari. Asta, după ce, în urma perchezițiilor efectuate la Victoriabank, Moldinconbank, Moldova Agroindbank și compania de asigurări ASITO, procurorii anticorupție au ridicat mai multe documente ce ar demonstra conectarea lui Platon la furtul miliardului din sistemul bancar.

La 29 august Veaceslav Platon a fost extrădat în Republica Moldova.

Amintim că anterior în urma unor mărturii ale lui Ilan Shor a fost condamnat și fostul prim-ministru Vlad Filat care a fost învinuit de trafic de influență și luare de mită.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?