X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Chirtoacă a contestat legalitatea intentării dosarului penal

17 iul. 2017,, 13:10   Politică
3658 4

La intentarea dosarului penal lui Dorin Chirtoacă a fost depus un recurs de casare.

Partea apărării a primarului general de Chişinău a declarat la judecătoria sectorului Buiucani pe 17 iulie despre absența corpurilor delicte în dosarul despre parcările auto cu plată, unul dintre implicaţi fiind Dorin Chirtoacă. În legătură cu examinarea recursului de casare şedinţa instanţei de judecată a fost amînată, comunică NOI.md.

Suspectul şi-a exprimat încrederea în nevinovăţia sa, transferînd responsabilitatea autorităţilor centrale. „Dacă autorităţile ştiau despre acest tender şi despre faptul că el, chipurile, avea un caracter ilegal, atunci de ce ele nu l-au anulat imediat? Eu trebuia să fiu audiat în acest dosar încă atunci, cu un an şi jumătate în urmă. Nu se ştie însă din ce motive eu anume acum am început să prezint pericol pentru societate. Urmărirea mea penală a început fără temei, fără dovada vreunei contravenţii. Contractul încă nu a intrat în vigoare, iar eu deja sînt cercetat”, şi-a exprimat Chirtoacă nedumerirea.


Cuvintele lui le-a confirmat avocatul Tatiana Iovu, care a comunicat despre depunerea recursului de casare a intentării dosarului penal primarului general de Chişinău. “Intentarea dosarului penal clientului meu în septembrie 2015 este ilegală şi contravine normelor efectuării legislației de procedură penală. Ne-am adresat judecăţii cu rugămintea de a amîna şedinţa pentru examinarea recursului de casare”, a relatat jurista.

Partea acuzării, la rîndul său, a considerat recursul avocaţilor o măsură, care este în stare să tergiverseze procesul de judecată. “Acesta e un joc, ceea ce fac de obicei avocaţii în atare cazuri. Considerăm neîntemeiate pretenţiile lor, deoarece dosarul penal a fost intentat în cadrul legislaţiei în vigoare. Pîrîtul tărăgănează în mod intenționat procesul”, a conchis Dumitru Robu.

Precizăm că Dorin Chirtoacă a fost reţinut pe 25 mai de ofiţerii Centrului Naţional Anticorupţie. Judecătoria sectorului Buiucani pe 27 mai a adoptat decizia de a-l plasa în arest la domiciliu pe 30 de zile. El este suspectat de trafic de influenţă, dîndu-i indicaţii viceprimarului Nistor Grozavu să semneze contractul cu Compania EME Parkleitsystem GmbH pentru amenajarea şi asistenţa parcărilor auto cu plată. Mandatul de arest la domiciliu a fost prelungit pe 22 iunie. Dorin Chirtoacă este pasibil de 22 de ani de privaţiune de libertate.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?