Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Efectele băuturilor energizante asupra corpului tău

18 iul. 2017,, 03:30   Mai multe...
2179 0

Industria băuturilor energice atrage aproximativ 9 miliarde de dolari anual, aşadar este evident că mulţi dintre noi se îndreaptă către aceste băuturi dulci atunci cînd avem nevoie de o doză de energie. Dar ce anume se află în aceste băuturi?

Ce efect au asupra corpului tău băuturile energizante

Există cîteva ingrediente comune întîlnite în cele mai populare băuturi energizante şi încercăm să aflăm ce sînt şi cum sau, după caz, dacă acestea funcţionează pentru a vă da energie.

Cofeină

Ştim cu toţii ce este cofeina. Acesta este motivul pentru care sîntem atît de obsedaţi de cafea, şi este singurul motiv pentru care mulţi dintre noi ne ridicăm din pat. Este, de asemenea, principala sursă de energie în băuturile energizante. O doză de energizant conţine în medie 100-150 mg de cofeină, dar cantitatea depinde în funcţie de brand.


Taurina

Taurina este un aminoacid organic găsit în ţesutul animal pe care oamenii de ştiinţă l-au descoperit în fierea de bou în anii 1820. Corpurile noastre pot produce taurină, şi poate fi obţinut şi din alimente precum carnea sau peştele (de asemenea, se găseşte în mod natural în laptele matern uman). În timp ce taurina este considerată a fi importantă în ceea ce priveşte dezvoltarea corpului, nu există dovezi reale că taurina oferă energie.

Guarana

Guarana este o planta care creşte în Amazon şi produce fructe care conţin cofeină, chiar mai mult pe porţie decît cafeaua. Este conţinutul ridicat de cofeină care face ca aceste fructe tropicale să fie un adaos natural în băuturile energizante. Atunci cînd vedeţi guarana pe lista de ingrediente din băuturile energizante, puteţi să citiţi acest lucru drept "mai multă cofeină".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?