X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

În fruntea Diviziei Naţionale sînt patru cluburi (VIDEO)

17 iul. 2017,, 12:10   Sport
2753 0

În fruntea Diviziei Naţionale sînt patru cluburi (VIDEO)

În Divizia Naţională de fotbal (DN) a Moldovei concomitent patru echipe împart prima poziţie a tabelului clasamentului.

Cluburile “Sheriff”, “Dacia”, “Speranţa” şi “Spicul” după două etape au acumulat cite patru puncte şi în comun se află în fruntea Campionatului Moldovei. Printre lideri s-a pomenit şi debutantul DN din Chişcăreni, comunică NOI.md.

În meciul central din manşa a doua “Sheriff” a remizat cu “Dacia”. În confruntarea adversarilor, care în sezonul trecut au luptat pentru titlul de campioni ai Moldovei în meciul “de aur”, totul a început de la o greşeală ridicolă din apărarea oaspeţilor, care în acest meci au fost “viespile” (supranumele forbaliştilor din “Sheriff” – n.red.). Apărătorul Gheorghe Anton după o lovitură de pedeapsă a atins balonul, care a ajuns în poarta echipei sale. Deja în minutul 11 “Dacia” a devansat adversarul cu ajutorul lui, dar n-a reuşit să menţină sau să înmulţească avantajul.


Cu cîteva minute înainte de pauză atacantul clubului “Sheriff” Vitalie Damaşcan cu călcîiul a dat o pasă starnierului croat Josip Brezovec, care a lovit în poarta lui Dorian Railean din “Dacia”. Balonul “în vestiar” a influenţat puternic asupra stării psihologice a “lupilor” (supranumele fotbaliştilor din “Dacia” – n.red.), care după pauză au trecut în defensivă şi le-au permis adversarilor să se comporte mai agresiv în careul lor de pedeapsă. Discipolii antrenorului principal al “Daciei” Viorel Frunză şi-au păstrat intactă poarta în repriza a doua şi au lăsat scorul remiză. Acest rezultat le-a permis ambelor echipe să-şi menţină poziţiile de lider.

Alte două echipe, care au ajuns în fruntea tabelului clasamentului, au devenit “Speranţa” şi “Spicul”din Chişcăreni. Echipele au jucat în manşa a doua una cu alta cu acelaşi scor, ca “Sheriff” şi “Dacia” şi deocamdată sînt concurente ale liderilor fotbalului moldovenesc. Acest rezultat a încurajat în mod deosebit echipa “Spicul”, care pentru prima data în istorie s-a calificat în Divizia Naţională. După acestea în tabelul clasamentului s-au situat “Petrocub”, “Dinamo-Auto” şi “Zimbru”.

Echipele “Milsami” şi “Zaria”, care în sezonul trecut au luptat pînă în ultimul moment pentru titlul de campion, au început nereuşit actualul sezon în DN. “Milsami” cu trei puncte se află pe poziţia a opta, iar “Zaria” a admis două înfrîngeri şi cu bilanţul zero se află pe ultimul loc, zece. Echipa bălţeană în două meciuri a admis şase goluri, fără a marca adversarilor vreunul. Mai sus de “Zaria” se află al doilea debutant al DN – clubul “Sfîntul Gheorghe”, care în manşa a doua a cedat adversarilor din “Zimbru” cu scorul de 0:4.

Etapa a treia a Diviziei Naţionale va avea loc pe 22 şi 23 iulie. Concomitent două meciuri vor avea statutul de “centrale”. Pe teren propriu la Tiraspol “Sheriff” va găzdui adversarii permanenţi din “Zimbru”, iar “Milsami” la Orhei va juca cu “Dacia”. Echipa “Zaria” va încerca să acumuleze primele puncte în sezon în meciul cu clubul “Speranţa”, iar “Spicul” va pleca în Transnistria, unde va juca cu “Dinamo-Auto”. Încă într-un meci “Sfîntul Gheorghe” va găzdui la Suruceni fotbaliştii din “Petrocub”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?