Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Primii absolvenți ai «Urmașilor lui Ștefan» au rămas mulțumiți (VIDEO)

14 iul. 2017,, 17:50   Societate
3010 3

Primii studenți ai Proiectul «Young Leadership Summer School» au absolvit cursurile.

Adolescenții, care doresc să-și dezvolte abilitățile de lider, au primit o oportunitate excelentă de a lua parte la proiectul lansat de Mișcarea de Tineret «Urmașii lui Ștefan», care a avut drept scop acumularea cunoștințelor utile în timpul vacanței de vară. Cu primii absolvenți ai Scolii de Vară a discutat echipa de filmare a NOI.md.

Organizatorii «Young Leadership Summer School» și-au propus să le ocupe timpul tinerilor, aflați în vacanța de vară, cu activități utile, și anume cu acelea care îi vor ajuta să-și dezvolte aptitudinile de lider. Judecînd după primii absolvenți, Mișcarea de Tineret «Urmașii lui Ștefan» a realizat cu succes obiectivul propus. Mai ales, ținînd cont de faptul că sesiunea, la care au participat 20 de adolescenți, a durat patru zile. „Am făcut un accent frumos pe faptul că participanții și-au format competențe la: cuvîntările în public, time management (managementul timpului – nota red.), alcătuirea CV-ului și scrisorilor de motivație, obținînd și o înțelegere generală a diversității culturale. Dobîndirea acestor competențe va contribui la autodezvoltare și pe viitor îi va ajuta să devină lideri adevărați”, a declarat pentru NOI.md președinte al Mișcării de Tineret«Urmașii lui Ștefan»Dumitru Roibu.


Școala de Vară, organizată cu sprijinul direct al Mișcării de Tineret «Urmașii lui Ștefan» au absolvit-o, după prima sesiune, primii 20 de discipoli. Cea de-a doua sesiune se va desfășura în perioada 17-20 iulie, după care va avea loc testarea adolescenților, care au participat la treninguri și master class-uri «Young Leadership Summer School». Dumitru Roibu a subliniat faptul că acest „proiect a devenit dovada faptului că tinerii sînt interesați de formarea cognitivă, care are loc în afara orelor școlare“. Mișcarea de Tineret «Urmașii lui Ștefan», potrivit spuselor lui va continua să promoveze proiecte care vizează instruirea tinerilor, pentru a le altoi aptitudini care le vor permite să reacționeze în mod eficient chiar și la cele mai complicate provocări ale societății.

La finalul sesiunii absolvenții «Young Leadership Summer School» ne-au împărtășit impresiile sale vii în ce privește procesul de instruire. Astfel, elevul Liceului Teoretic «Gaudeamus» Iulian i-a povestit corespondentului NOI.md despre faptul că el a luat parte la proiect pentru a-și îmbunătăți abilitățile de lider. „La etapa dată, eu nu mă văd director sau șef, dar este posibil ca cunoștințele dobîndite de mine aici mă vor ajuta să conduc un grup de oameni care împărtășesc o idee. Sînt mulțumit cu modul în care a decurs ultima sesiune a Școlii de Vară și sînt convins că mi-am folosit foarte eficient timpul liber“, a povestit unul dintre primii absolvenți a «Young Leadership Summer School».

Menționăm faptul că despre deschiderea «Young Leadership Summer School» reprezentanții «Urmașii lui Ștefan» au anunțat la sfîrșitul lunii iunie. Pe parcursul a două săptămîni, toate persoanele interesate au putut depune cererile în grupul Mișcării de Tineret «Urmașii lui Ștefan» din rețelele sociale. Numele participanților celor două sesiuni, la fiecare dintre care au participat 20 de adolescenți, au fost făcute publice la 6 și 7 iulie. Prima sesiune a durat de pe 10 pînă pe 13 iulie, iar a doua sesiune va începe pe 17 iulie și se va încheia patru zile mai tîrziu.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?