Transnistria stiri: 1422
Eurovision stiri: 505
Preşedintele stiri: 3993

Parlamentul a ratificat acordul privind finanţarea agriculturii IFAD VII

14 iul. 2017,, 09:31   Politică
1983 0

Parlamentul a ratificat joi Acordul de finanţare dintre Republica Moldova, Fondul Internaţional pentru Dezvoltarea Agricolă şi Fondul fiduciar al Programului de adaptare a micilor producători în vederea realizării Proiectului de Rezilienţă Rurală (IFAD VII), semnat la Roma la 11 aprilie 2017.

Documentul prevede acordarea a ,7 mil. pentru Moldova, dintre care: ,2 mil. reprezintă credit pe un termen de 25 de ani, cu o perioadă de graţie de 5 ani, cu o dobîndă anuală de 1,25% Totodată, mil. reprezintă finanţare nerambursabilă.

Viceministrul Agriculturii şi Industriei Alimentare, Vasile Luca, a spus că implementarea proiectului va contribui la creşterea veniturilor populaţiei din mediul rural şi la sporirea productivităţii gospodăriilor agricole.

"Reieşind din experienţa implementării programelor IFAD precedente, beneficiari ai programului vor fi 44 mii de oameni. Va fi reabilitată infrastructura de care vor beneficia 3 mii de familii", a spus el.

În rezultatul implementării se preconizează a fi construite 24 reţele de aprovizionare cu apă pentru irigare. De asemenea, vor fi construite 12 segmente de drum pentru facilitarea accesului producătorilor agricoli la zonele de producere.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?