Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Șoferii din New York își petrec 107 ore pe an căutînd un loc de parcare

17 iul. 2017,, 01:00   Externe
2352 0

Un studiu efectuat de compania americană INRIX specializată în colectarea și analizarea informațiilor privind traficul, arată că șoferii din New York și-au petrecut aproximativ 107 ore pe an, iar cei din Los Angeles circa 85 de ore căutând un loc de parcare, acest lucru costându-i 2.243 de dolari pe an și respectiv 1.785 de dolari de persoană, informează joi Xinhua.

Potrivit datelor INRIX Research publicate în această săptămână, șoferii din Statele Unite își petrec în medie 17 ore pe an căutând un loc de parcare, acest lucru implicând un cost mediu de 345 de dolari de persoană.

În orașele mari, precum New York sau Los Angeles, căutarea unui loc de parcare reprezintă o provocare imensă. Conform studiului, situația din New York este cea mai grea, iar șoferii și-au petrecut 107 ore pe an căutând un loc de parcare, la un cost de 2.243 de dolari pe an.

Pe locul al doilea în acest top privind situația din Statele Unite se află Los Angeles (85 de ore și 1.785 de dolari de persoană), urmat de San Francisco, Washington DC, Seattle, Chicago, Boston și Atlanta, cu 50 de ore petrecute pe an pentru a găsi un loc de parcare și un cost suportat pentru aceasta de fiecare șofer de 1.000 de dolari.

"Americanii cheltuiesc o sumă incredibilă de 72,7 miliarde dolari căutând un loc liber de parcare", a declarat Bob Pishue, economist șef la INRIX. "Problema locurilor de parcare din țara noastră are efecte extinse asupra șoferilor, orașelor, economiei și mediului înconjurător", a precizat acesta.


INRIX Research a compilat informații din cea mai mare bază de date privind locurile de parcare cu rezultate din sondaje la care au participat circa 18.000 de șoferi din 30 de orașe din Statele Unite, Marea Britanie și Germania, conform Reuters.

În Marea Britanie, șoferii plătesc pentru depășirea timpului pentru parcare, în medie, 209 lire (269 de dolari), deși un tichet de parcare costă aproximativ 39 de lire pe an. Căutarea unui loc liber pentru parcarea mașinii le consumă britanicilor timp și combustibil în valoare de 733 de lire.

În Germania, șoferii plătesc 98 de euro (112 dolari) în plus pentru parcarea mașinilor pentru a evita amenzile cu o valoare medie de 8 euro. De asemenea, șoferii din această țară cheltuiesc, în medie, 896 de euro pe an căutând un loc liber de parcare, se mai arată în studiu.

Mai puțin de 10% dintre respondenții la sondajele efectuate în cele trei țări au declarat că au utilizat una dintre multiplele aplicații disponibile pentru dispozitivele mobile menite a-i ajuta să rezerve și să plătească din timp pentru un loc de parcare, precizează Reuters.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?