X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Festivalul Cucuteni 2017: au rămas două săptămâni de creație ©

12 iul. 2017,, 12:30   Societate
2491 0

În satul Ivancea este în plină desfășurare tabăra de creație Cucuteni International Art Camp 2017. În cadrul taberei din acest an s-au adunat 23 de pictori și ceramiști din 16 țări.

Tabăra Cucuteni International Art Camp 2017 a început acum o săptămână, când toți participanții s-au înarmat cu multă inspirație și răbdare și deja le putem admira primele lucrări!

Pentru a cunoaște mai bine tradițiile și arta culturii Cucuteni – Tripolie, în primele zile ale taberei artiștii au vizitat Muzeul Național de Istorie din Republica Moldova, unde au rămas deosebit de fascinați de colecția de vase și unelte autentice, care au fost create de reprezentanții culturii, cu 7000 mii de ani în urmă.

David Mendoza, SUA: „Moldova m-a cucerit din prima cu oamenii săi calzi și deschiși, și mă simt onorat să mă aflu aici, printre acești artiști plastici talentați!

Expoziția vaselor Cucuteni de la Muzeul de Istorie din Chișinău este absolut magnifică! Pozele pe care am reușit să le fac acolo m-au inspirat și m-au ajutat în procesul de muncă.”

Mohamed El Abd Khalil, Egipt: „Eu particip deja al doilea an consecutiv la tabăra de creație Cucuteni International Art Camp și îmi place atmosfera pașnică și creatoare de aici. Îmi place enorm să fac artă aici, în Moldova.”

Bernard Rebatet, Franța: „Sunt pentru prima dată în Moldova și vreau să mulțumesc organizatorilor pentru această oportunitate extraordinară! Am plecat de la muzeul de istorie cu foarte multe impresii frumoase! Deși nu edificiul muzeului nu e la fel de mare precum Louvre, spre exemplu, acesta este totuși un muzeu minunat, prin intermediul căruia poți cunoaște o parte interesantă a Moldovei.”

Sfârșitul taberei va fi marcat de Festivalul „Cucuteni 2017” pe 22 iulie, în cadrul căruia se va desfășura expoziția tuturor operelor, create timp de trei săptămâni.

De asemenea, toți copiii care vor participa la cele mai adevărate săpături arheologice, vor putea lua acasă toate comorile găsite! Iar între timp, părinții lor vor putea învăța să cânte la instrumente muzicale vechi, sau să învețe să picteze ori să modeleze ceramică.

În program vă mai așteaptă:

- Târg-iarmaroc de la cei mai buni meșteri artizani din Moldova

- Bucate și băuturi autentice, preparate de cei mai buni bucătari din Chișinău;

- Masterclass-uri de pictură, ceramică, țesut, brodat pentru copii și maturi din partea meșterilor populari, dar și a meșterilor de la Art-Studio Picasso;

- Atelier de creație pentru doritorii de a mânui tobele;

- Masterclass-uri: împletirea coronițelor, pictură cu henă, crearea păpușilor-amulet din paie

- Show muzical cu instrumente antice și etno;

- Cort colorat și scrânciobul vesel pentru poze;

- Bar cu fructe și limonadă naturală;

- Defileu de modă

Festivalul va culmina cu un concert susținut de inegalabilii Alex Calancea Band & Guz & RUPT precum și cu predarea focului unei sculpturi gigantice de ceramică, create de participanții taberei – un simbol antic cucutenian al belșugului, semn de venerare a forțelor naturii.

Vă așteptăm!

Biletele pot fi procurate aici:

Prețul biletului – 50 lei sau 70 lei în ziua evenimentului.

Urmăriți-ne paginile oficiale a evenimentului pe Facebook:

Evenimentul este organizat de Art Studio Picasso și Agenția de Comunicare, cu susținerea Ministerului Culturii din Republica Moldova.

Sponsorul general al festivalului – înghețata Sandra.

Partenerul evenimentului – agenția Profile Events.

Partenerii evenimentului: Proiectul de competitivitate din Moldova, finanțat de USAID și Guvernul Suediei, Rețeaua de magazine Casa Curată, Compania Bemol, Operatorul Național de Telecomunicații Moldtelecom, Moldova - Agroindbank, Lukoil – Moldova, Combinatul de material de construcție MACON.

Parteneri media: Noi.md, Zugo.md, Комсомольская Правда в Молдове (kp.md), Allmoldova.com, Agora.md, UNIMEDIA.info, diez.md, Timpul.md, Odoraș.md.

0
0
0
0
0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?