Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Pesimismul este înscris în gene

23 apr. 2018,, 04:32   Externe
3650 0

Cercetătorii au descoperit că nivelurile moleculei neuropeptidă Y (NPY) din organism sînt direct responsabile dacă paharul vieții este pe jumătate plin sau pe jumătate gol.

Persoanele cu un nivel scăzut de NPY sînt mai negative, au dificultăţi de a face față unor situații stresante şi sînt mult mai predispuse la depresie, arată un studiu realizat de Universitatea din Michigan. Potrivit echipei de cercetători, nivelurile de NPY din creier sînt programate genetic înainte de naştere.

Oamenii de știință cred că această descoperire va ajuta la dezvoltarea metodelor de diagnosticare a pesimiştilor timpurii și va ajuta, astfel, la prevenirea diferitelor boli mintale. Folosind rezonanţa magnetică, neurologii au scanat activitatea creierului voluntarilor în timp ce aceştia au citit cuvinte neutre, cum ar fi „material”, cuvinte cu conotaţie negativă de tipul „ucigaș” și expresii pozitive – „speranță”.

Persoanele cu NPY scăzut au reacționat la cuvintele negative, cu o puternică activitate în cortexul prefrontal, care procesează emoțiile. Participanții cu niveluri ridicate ale moleculei au reacționat mult mai puțin. Conducătorul studiului, psihiatrul dr.Brian Mickey, consideră că descoperirea nu reprezintă un motiv de a fi deprimat, crezînd că soarta ne-a rezervat o tragere la sorţi dificilă.

„Sperăm că rezultatele ne vor ajuta să începem să evaluăm riscul individual de dezvoltare a depresiei şi anxietăţii”, a subliniat acesta.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?