X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Cîteva lucruri interesante pe care nu le știai despre banane

16 apr. 2018,, 02:30   Mai multe...
10676 0

Banana este un produs alimentar foarte bogat în minerale și vitamine.

Acest fruct a fost supranumit drept super-produs datorită faptului că el este unul din cele mai accesibile produse alimentare și are totodată o mulțime de beneficii pentru sănătatea noastră.

Bananele ar trebui să ocupe un loc special în meniul dvs., căci ele oferă beneficii impresionante pentru sănătate și vă pot ajuta să luptați cu:

  • slăbiciune de dimineață
  • probleme cu vederea
  • diabet
  • osteoporoză
  • depresie
  • cancer la rinichi

De asemenea bananele stimulează activitatea creierului și la modul practic vă pot face să fiți mai inteligent.


Iată 10 beneficii pentru sănătate oferite de consumul regulat de banane.

1. Previne pierderea de calciu

Bananele previn pierderea de calciu din organism, fapt ce duce la o însușire mai bună a calciului de către dinți și oase, care în acest fel devin mai rezistente.

2. Vă face mai inteligent

După cum am mai spus, bananele stimulează funcționarea creierului și îmbunătățesc capacitățile dvs. cognitive și gîndirea logică. Asta se datorează faptului că bananele au un conținut înalt de potasiu, element necesar pentru buna funcționare a creierului.

3. Previne dezvoltarea cancerului la rinichi

Bananele pot preveni dezvoltarea cancerului, dar și a pietrelor la rinichi. Asta se întîmplă datorită capacității fructelor de a îmbunătăți însușirea calciului de către dinți și oase. Respectiv excesul de calciu nu se mai blochează în rinichi, fapt ce provoacă formarea pietrelor.

4. Luptă cu anemia

Bananele sînt bogate în fier, care stimulează circulația sangvină și previne manifestările anemiei.

5. Îmbunătățește digestia

Bananele sînt bogate în fibre și îmbunătățesc procesele digestive și funcționarea intestinului. Aceste fructe sînt foarte folositoare împotriva indigestiei și constipației.

6. Reglează nivelul de zahăr în sînge

Bananele contribuie la reglarea nivelului de zahăr în sînge, fiind un produs foarte bun pentru persoanele ce suferă de diabet. De asemenea ele sînt utile în lupta cu sindromul premenstrual.

7. Previne atacul de cord și atacul vascular cerebral

Riscul de atac de cord și atac vascular cerebral scad semnificativ dacă veți consuma banane. Acest fapt se datorează conținutului ridicat de potasiu din banane, dar și conținutului redus de natriu.

8. Luptă cu depresia

Bananele sînt bogate în triptofan, care în timpul digestiei se transformă în serotonină – un neuromediator pentru creier care ridică dispoziția și vă face să vă simțiți mai fericiți.

9. Este eficient împotriva inflamațiilor

Bananele sînt bogate în vitamina B6 care e eficient în cazul articulațiilor inflamate. De asemenea aceste fructe au un aport important în lupta cu diabetul de tip 2. În plus bananele îmbunătățesc producția de leucocite și întăresc sistemul nervos.

10. Are efect energizant

Probabil ați observat că sportivii de performanță de multe ori consumă banane atunci cînd au nevoie de un plus de energie. Consumați 2 banane înainte de a face un efort fizic important pentru a vă asigura cu o porție importantă de energie.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?