Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

La Cinematograful de Vară, proaspăt renovat, s-a derulat primul film

10 iul. 2017,, 10:58   Capitala
2104 0

Primul film în aer liber a fost derulat, duminică, la Cinematografului de Vară din parcul "Butoiaş", reconstrucția căruia a durat trei ani, relatează NOI.md

Startul evenimentului a fost dat la ora 20:00. Iubitorii de film s-au putut bucura de o proiecție specială. Oamenii au urmărit filmul „Tenis cu moldovenii”.

Este preconizat ca filmele să fie derulate de două ori pe săptămînă.

Iniţiativa renovării Cinematografului a venit în anul 2014, din partea fostului student al Facultăţii de Istorie Nicolae Kirnev.

"Am cerut de la Primărie 30 de mii de lei pentru a reconstrui scena, deoarece acest loc este important, mai ales, în condiţiile în care lipseşte un spaţiu social şi cultural în sectorul Buiucani. Ei au refuzat, invocînd bugetul mic. Apoi am prezentat proiectul meu în Suedia, astfel Fundaţia Culturală Europeană a alocat 7 mii de euro. Acordul din partea Primăriei l-am primit abia în luna mai 2017", a menţionat activistul.


Cinematograful dispune de 100 de locuri. Acesta va fi deschis în fiecare an, în perioada lunilor mai-septembrie, iar intrarea va fi liberă.

Parcul "Butoiaş" este unul dintre cele mai mari şi "sălbatice" parcuri din Chişinău, care se află în sectorul Buiucani. O mare parte a parcului este ocupată de pădure şi doar partea de sus este amenajată. Prin parc trece unicul funicular, care nu mai funcţionează de 30 de ani.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?