X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Angajați ai Primăriei Băcioi, cercetați penal!

7 iul. 2017,, 16:53   Politică
5007 0

Factori de decizie ai Primăriei Băcioi sînt cercetaţi penal de către procurorii anticorupţie şi CNA pentru depăşirea atribuţiilor de serviciu.

Aceştia sînt bănuiţi că ar fi favorizat doi agenţi economici la licitaţiile pentru reconstrucţia grădiniţei-creşă din localitate.

Potrivit materialelor urmăririi penale, într-un caz, grupul de lucru pentru desemnarea companiilor care se vor ocupa de reparaţia acoperişului grădiniţei din Băcioi, ar fi favorizat o companie care nu întrunea mai multe cerinţe ale caietului de sarcini. Chiar dacă agentul economic nu a avut în ultimii 3 ani afaceri ce depăşesc 2 milioane de lei şi nu avea experienţa necesară, Primăria l-a desemnat cîştigător, încheind cu acesta un contract de 5 320 678 lei.

Într-un alt caz, la fel contrar condiţiilor indicate în caietul de sarcini, grupul de lucru a desemnat cîştigător un agent economic fără experienţă în domeniu, semnînd cu acesta un contract de 11 697 894 lei. Potrivit acordului, compania urma să efectueze lucrări interioare de reparaţie a grădiniţei.

În vederea asigurării unei anchete obiective şi sub toate aspectele, procurorii anticorupţie au efectuat astăzi mai multe acţiuni de urmărire penală, inclusiv percheziţii la birourile şi domiciliile persoanelor vizate în cauză. Pe faptul dat, a fost deschis un dosar penal pentru depăşirea atribuţiilor de serviciu, infracţiune care se pedepseşte cu pînă la 10 ani de închisoare cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 10 la 15 ani. Cauza se află în gestiunea Procuraturii Anticorupţie, iar investigaţiile continuă.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?