X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Savanții australieni au calculat locul prăbușirii aeronavei Boeing MH370

5 iul. 2017,, 22:30   Externe
3072 0

Aeronava din Malaiezia care transporta 239 de persoane a dispărut în martie 2014.

Experții de la Asociația de Stat de Cercetări Științifice și Aplicative (CSIRO) consideră că au reușit să calculeze cu o proximitate de 100 km locația aeronavei Boeing (zbor MH370) al Malaysia Airlines care a dispărut acum trei ani în Oceanul Indian. Acest lucru a fost comunicat de către unul dintre autorii noului studiu David Griffin.

Potrivit opiniei majorității experților, aeronava se află în Oceanul Indian, în apropierea așa-numitului al șaptelea arc de cerc – o linie convențională trasată de la nord spre sud pe baza poziției primite în mod automat prin satelit în primele ore de zbor.

Căutările aeronavei în Oceanul Indian pînă la coasta de vest a Australiei care au durat aproape trei ani au avut loc în zona acestei „linii” la nivelul de 36 - 39° latitudine sudică . Căutările în ocean au fost suspendate, dar oamenii de știință continuă să cercetările în condiții de laborator și prin intermediul simulării la calculator. În aprilie curent experții CSIRO au comunicat că aeronava se află în ocean, în zona de 32 - 36° latitudine sudică, iar acum a fost efectuată o prognoză mai precisă – 35° de latitudine. „Noi credem că cunoaștem exact unde este el [avionul]”, a declarat Griffin, luînd cuvîntul la o conferință pentru studiul oceanului, susținută la Darwin.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?