Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Volvo a declarat electrificarea totală a gamei de modele

5 iul. 2017,, 16:42   Ştiri Auto
2725 0

La 5 iulie producătorul suedez a făcut un anunț: «Toate modelele noi Volvo, care vor apare după a. 2019, vor fi echipate cu motor electric ». Conform companiei, aceasta semnifică sfârșitul erei mașinilor dotate doar cu motorul cu ardere internă. Suedezii explică: piața va oferi trei tipuri de modele— hibrizi «moderați» (Mild Hybrid), cu conducere dublă, reîncărcate de la rețea (gen Plug-in, și pe benzină , și diesel ) și electrice în totalitate.

Cea mai recentă versiune Volvo din șirul celor cu acumulatoare — XC60 T8 Twin Engine cu sistem hibrid de 407 c.p. cu injectare combinată, accelerare până la 100 km în 5,3 sec. și consum mediu de 2,1 l/100 km.

Se știe, că platformele SPA și CMA din start au fost gândite pentru diverse variante de electrificare. A venit timpul să fie culese roadele. Este clar cum anume Volvo Cars preconizează să producă către a. 2025 un milion de modele electrice anual, dacă vânzările companiei în a. 2016 (vânzări-record) au constituit 534 332 mașini. Trebuie doar electrificată întreaga gamă de modele și sporită cererea.

Așa numitele sisteme hibrid vor fi construite în baza rețelei de bord de 48 volți. Mașinile încărcate de la rețea vor permite echiparea unui șir larg de modele cu tracțiune integrală electrică (cu motoare pe axa/spate, schemă care a fost realizată pe V60 acum 6 ani).


Încă în a. 2015 suedezii spuneau, că intenționează să producă hibrizi (fără a menționa, că toate mașinile vor fi electrificate), și să suplimenteze programul cu vehicule electrice (primul de serie va fi S60 în a. 2019). În primăvara trecută compania a declarat, că fiecare model va avea minim două variante în a. 2025.

Și vehiculele electrice pot fi cu tracțiune integrală, cu motoare aparte pe fiecare axă și o baterie plată mare sub podea. Acest aranjament a fost deja testat de mai mulți producători, începând cu Tesla.

Acum aceste planuri sunt precizate și extinse. Plus la hibridizarea gamei de modele, în perioada 2019–2021 compania va produce trei electromobile de marca Volvo și două electromobile sportive cu brandul Polestar. Către a. 2025 Volvo intenționează să asigure o producere ”neutră climatic”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?