Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 500
Preşedintele stiri: 3988

A luat-o la sănătoasa cînd i-a văzut pe oamenii legii

5 iul. 2017,, 17:12   Societate
2822 0

Polițiștii de frontieră cercetează un cetățean moldovean pentru traversare ilegală a frontierei moldo-române, acesta fiind bănuit și de implicare în activitate de contrabandă cu produse de tutungerie, notează NOI.md.

Bărbatul a fost rusprins în timp ce revenea în Republica Moldova, traversînd înot rîul Prut, noaptea trecută. Odată ajuns pe mal, polițiștii de frontieră l-au somat verbal, însă acesta a ignorat avertismentele și a încercat să fugă, profitînd de întunericul de afară. Astfel, angajații Poliției de Frontieră au folosit armamentul din dotare, fiind tras un foc în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale. Urmare a acestui fapt, bărbatul a fost reținut și identificat ca cetățean moldovean de 35 de ani, locuitor al satului Horești, raionul Ialoveni.

Pe malul Prutului au fost depistate bunurile care îi aparțineau - două saltele pneumatice, o pompă, două perechi de curele și bani - 1700 de lei moldovenești și 19 200 de lei românești, fapt ce dă de bănuit că bărbatul ar fi implicat în activitate de contrabandă cu țigări. În cadrul audierii, moldoveanul nu și-a putut justifica prezența în zona de frontieră.

Totodată, în urma unui schimb de informații cu autoritățile de frontieră române, s-a aflat că pe partea romînă a fost depistat un cetățean moldovean care se află în legătură de rudenie cu persoana reținută.


Cazul este investigat de angajații Poliției de Frontieră, care acumulează probele necesare, în vederea stabilirii vinovăţiei şi aplicării măsurilor legale ce se impun. Bărbatul a fost reținut pentru 72 de ore.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?