X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Gamrețchi a fost trimis în judecată. Riscă ani grei de pușcărie

4 iul. 2017,, 14:28   Capitala
3934 2

Igor Gamreșchi, Şeful Direcţiei Generale Transport Public şi Căi de Comunicaţie (DGTPCC) a Primăriei municipiului Chişinău, va compărea pe banca acuzaţilor.

Procuratura Anticorupţie a finalizat urmărirea penală şi a deferit justiţiei cauza penală de învinuire a acestuia, precum că în calitate de autor şi organizator, ar fi comis traficul de influenţă la selectarea companiilor care urmau să se ocupe de amenajarea parcărilor cu plată în capital, transmite NOI.md

Potrivit celor constatate de procurorii anticorupţie, în iulie 2015, Consiliul municipal Chişinău a anunţat iniţierea licitaţiei privind organizarea şi gestionarea parcărilor cu plată în capitală. Investigaţiile au relevat însă că, cerinţele obligatorii au fost majorate nemotivat prin adăugarea ca exigenţă faţă de ofertanţi demonstrarea efectuării a minimum 6 000 000 de tranzacţii de parcare în ultimii 3 ani, precum şi dovada prestării serviciilor de parcare auto cu plată prin intermediul tehnologiilor de plată electronice în nu mai puţin de 5 oraşe in ultimii 2 ani. Deşi caietul de sarcini a fost cumpărat de 16 companii, doar două au depus ofertele pentru participare - nerezidenta EME PARKLEITSYSTEM GmbH şi rezidenta Sizif-L SRL, ultima fiind descalificată din motiv că nu ar fi prezentat toate actele.

Cauza penală în privinţa Şeful Direcţiei Generale Transport Public şi Căi de Comunicaţie (DGTPCC) a Primăriei municipiului Chişinău a fost disjunsă din cauza penală iniţială unde figurează şi alte persoane implicate în trucarea licitaţiei de selectare a companiilor care urmau să se ocupe de amenajarea parcărilor cu plată în capitală.

De notat că, învinuitul a încheiat cu procurorul acord de recunoaştere a vinovăţiei, cauza penală urmînd a fi examinată de către instanţa de judecată în procedură specială. Legislaţia procesual-penală statuează că, acordul de recunoaştere a vinovăţiei este o tranzacţie încheiată între procuror şi învinuit, care şi-a dat consimţămîntul de a-şi recunoaşte vina în schimbul unei pedepse reduse.


Inculpatul este cercetat în stare de arest la domicilui, iar dacă vina lui va fi demonstrată, acesta riscă amendă în mărime de la 3000 la 4000 unităţi convenţionale sau închisoare de pînă la 6 ani.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?