Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Moldova va primi din partea SUA 200 de mii de doze de vaccin antigripal

4 iul. 2017,, 09:41   Societate
1603 0

Moldova va primi din partea SUA 200 de mii de doze de vaccin antigripal. Potrivit unui comunicat al Ministerului Sănătăţii, vaccinurile vor fi donate de Centrul pentru Vaccinuri Echitate (CVE) din SUA şi sînt destinate pentru sezonul rece 2017-2018.

Donaţia este prevăzută într-un nou acord semnat între Ministerul Sănătăţii şi CVE. Potrivit documentului, preparatele urmează să fie livrate pînă în data de 15 octombrie. Vaccinurile oferite Moldovei sînt certificate de Organizaţia Mondială a Sănătăţii. Preparatele vor fi distribuite instituţiilor medicale primare, care vor organiza procesul de imunizare a persoanelor din grupurile de risc.

De vaccinuri vor beneficia bolnavii cronici, lucrătorii medicali, gravidele, copiii din orfelinate, bătrînii din aziluri, carabinierii, grănicerii, angajaţii Serviciului Protecţie Civilă şi Situaţii Excepţionale, Serviciului Vamal, instituţiilor de asistenţă socială, dar şi alte categorii de persoane, la recomandarea medicilor de familie. CVE a donat Moldovei 150 de mii de doze de vaccin antigripal în 2015 şi 200 de mii de doze în 2016. Persoanele imunizate în această perioadă nu au avut reacţii adverse.

Organismul produce anticorpi împotriva virusului gripal în decurs de două săptămîni după administrarea vaccinului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?