X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

«Inima brandului» ŠKODA celebrează jubileul: al 6-milionulea automobil OCTAVIA

5 iul. 2017,, 16:40   Ştiri Auto
2680 0

Compania ŠKODA a produs OCTAVIA cu numărul 6 milioane. Automobilul jubiliar a coborât de pe conveierul uzinei din Mlada-Boleslav . De la premiera mondială din a. 1996 , ŠKODA OCTAVIA se bucură de un succes enorm și este azi bestsellerul brandului. Primele automobile cu acest nume au apărut în a. 1959.

«Nici unul dintre automobilele ŠKODA nu este produs într-un așa volum, ca OCTAVIA, – spune Michael Oeljeklaus, membrul al Consiliului Director ŠKODA, responsabil pentru producere și logistică. – Acest model este «inima» brandului nostru, el demonstrează eficiența proceselor de producere și logistică a companiei ŠKODA. Anume OCTAVIA a avut un aport substanțial în creșterea brandului pe arena mondială».

Popularitatea ŠKODA OCTAVIA în lume este cea mai bună confirmare a strategiei reușite a mărcii pe parcursul ultimelor două decenii. A fost primul model, elaborat de ŠKODA de la căderea cortinei de fier și deja în componența Volkswagen Group. Startul producerii a însemnat startul creșterii fulminnate a companiei; anume grație ŠKODA OCTAVIA brandul ceh s-a transformat dintr-un producător regional mic la unul de scară mondială.
Primul ŠKODA OCTAVIA și predecesorii lui
În premieră, ŠKODA OCTAVIA a fost prezentat publicului în toamna lui 1996 la Salonul Auto Internațional din Paris. Noul model liftbek era sortit succesului: tehnologii avansate, executare perfectă și raport optim ”calitate-preț” . Cu un salon neobișnuit de spațios, OCTAVIA a stabilit un nou standard în clasa sa. Automobilul elaborat de grupul designerului Dirk Van Breukelen impresiona prin designul elegant și modern. Aspectul spectaculos cu grilajul radiatorului mare e înfrumusețat străzile urbane în anii ”90.
Căutând o denumire modelului, specialiștii au apelat la istoria mărcii. Între anii 1959 - 1971 brandul ceh a produs al cincilea automobil denumit OCTAVIA, cu un salon foarte spațios și tehnologii avansate. Însăși denumirea OCTAVIA provine din latinescul «Octo» – «opt».

Acest OCTAVIA era al optulea model al brandului ceh după Războiul al doilea mondial. Producerea lui a fost lansată după modelele POPULAR 420, 995, 995 OHV și 110 OHV, dar și ŠKODA 1101, 1200 și 400. În 1961 a fost prezentată modificarea automobilului universal. În 22 ani ŠKODA a produs 365 400 exemplare ale modelului reușit.

Dar OCTAVIA de azi stabilește un nivel și mai înalt. Deja în a.1997 modelul a fost cumpărat în număr de 61 000 exemplare. Peste un an producerea s-a dublat - 117 500 unități. ŠKODA OCTAVIA COMBI a apărut în a. 1998 și a fost un nou impuls pentru sporirea vânzărilor. În a. 2010 ultimul OCTAVIA de primă generație a coborât de pe banda rulantă a uzinei din Vrhlabi, în total au fost produse 1 442 100 mașini de acest fel.

Cu apariția OCTAVIA de generația a doua, ŠKODA a început producerea globală.
În martie, 2004 la salonul din Geneva a avut loc premiera celei de-a doua generații a modelului. OCTAVIA II avea un nou design, salonul și mai spațios, portbagajul voluminos și tehnologiile cele mai avansate la acele timpuri. Anume pe acest model brandul ceh pentru prima oară a aplicat injectarea directă a combustibilului, iar suspensia/spate a devenit multi-link. Acum OCTAVIA avea transmisia mecanice în 6 trepte, cutii automate și robotizate, sisteme moderne de securitate, inclusiv ABS (echipare-standard în Europa), patru airbag-uri și tetiere active pe scaunele din față.
Cu apariția OCTAVIA de generația a doua brandul ceh a devenit un producător auto de talie mondială. În a. 2005 a început producerea modelului la Aurangabad. Uzina concernului Volkswagen din Shanghai a început să producă OCTAVIA pentru piața chineză în a. 2007 , din 2009 OCTAVIA se produce în Rusia la întreprinderea din Caluga, iar din 2013 – din Nijnii Novgorod. Generația a treia a modelului a fost prezentată publicului în a. 2012. Peste un an geografia producerii OCTAVIA s-a extins în Ucraina și Kazahstan.
Cu noul ŠKODA OCTAVIA, prezentat în a. 2017, brandul ceh intenționează să continue istoria de succes a legendarului model și să-și fortifice pozițiile pe piața mondială. Grație designului emotiv a părților față/spate, liniilor dinamice ale caroseriei și ampatamentului mai larg, noul ŠKODA OCTAVIA este mai dinamic ca niciodată. Moștenind de la predecesori calitățile principale, modelul a stabilit standarde înalte în domeniul spațiului, funcționalității, tehnologiilor avansate de securitate și confort. Grație soluțiilor inteligente moderne, bestsellerul brandului este perfect adaptat epocii digitale.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?