Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Referendumul împotriva lui Chirtoacă - blocat

3 iul. 2017,, 14:51   Politică
6713 6

Reținerea secretarului Consiliului municipal Chișinău, Valeriu Didencu, și imposibilitatea acestuia de a-și exercita atribuțiile de serviciu dau peste cap organizarea referendumului cu privire la demiterea edilului capitalei, Dorin Chirtoacă.

Și asta pentru că secretarul CMC este unica persoană responsabilă care ar putea aviza prin ștampilă listele de subscripție cu semnăturile colectate. Informația a fost confirmată pentru Deschide.MD de către șeful Serviciului relații cu publicul al Primăriei Chișinău, Vadim Brînzaniuc.

Funcționarul a explicat că în Primărie sînt doar două persoane care pot aplica ștampila pe documente - primarul general și secretarul CMC. Avînd în vedere că subiectul invocat de socialiști ține de activitatea edilului, ștampilarea listelor cu semnăturile colectate îi revine secretarului Consiliului.

În acest sens, dacă în primăriile din suburbiile capitalei listele cu semnături au fost avizate, semnăturile colectate nemijlocit în raza orașului rămîn, deocamdată, nevalabile.

Amintim că săptămîna trecută consilierii municipali s-au convocat în ședință pentru a numi un secretar interimar al CMC, după ce procurorii anticorupție au cerut suspendarea din funcție a lui Valeriu Didencu, acuzat de luare de mită. Din lipsă de consens în rîndul aleșilor locali, examinarea subiectului a fost amînată pentru marți, 4 iulie.


Socialiștii au anunțat acum două săptămîni că începînd cu 19 iunie vor începe avizarea semnăturilor colectate. În acest sens, listele de subscripție urmau să fie transmise primăriilor din cadrul municipiului unde au fost colectate semnăturile. Ulterior, pachetul de documente va fi expediat instanței pentru verificare.

Instanța a dispus că termenul de colectare a semnăturilor nu poate depăși 60 de zile, adică expiră la data de 11 iulie.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?