Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Încă un dosar penal pe numele lui Platon a fost trimis în instanță

30 iun. 2017,, 15:10   Societate
2391 1

Veaceslav Platon riscă alți 12 ani de închisoare, de această dată pentru corupere activă, notează NOI.md.

Procuratura Anticorupţie a finalizat urmărirea penală şi a trimis în judecată încă o cauză penală pe numele acestuia.

Potrivit actului de inculpare, pe 22 decembrie 2016, aflîndu-se în biroul de aşteptare din incinta Judecătoriei Chişinău, sediul Buiucani, inculpatul a avut discuţii cu doi gardieni din cadrul Detaşamentului cu Destinaţie Specială ,,Pantera” al Departamentului Instituţiilor Penitenciare care asigurau paza şi escortarea acestuia în instanţele de judecată.

În cadrul discuţiilor, inculpatul le-a promis gardienilor apartamente în capitală, automobile sau cîte 5 000 euro pentru a-i permite acţiuni interzise în cadrul întîlnirilor cu avocaţii, inclusiv prin facilitarea accesului la un telefon mobil.

Pentru corupere activă în proporţii mari norma penală prevede închisoare de la 6 la 12 ani cu amendă în mărime de la 6000 la 8000 unităţi convenţionale.


Amintim că Veaceslav Platon este deja condamnat la 18 ani de detenție pentru escrocherie şi spălare de bani.

Acum o săptămînă magistrații de la Judecătoria Buiucani au început examinarea în fond a cauzei în cel de-al doilea dosar al omului de afaceri, în care este suspectat de tentativă de escrocherie în proporții deosebit de mari, săvîrșită de o grupare criminală.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?