Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Interpreții moldovenii au prezentat cu brio şcoala naţională de canto la Kiev și Bucea (FOTO)

30 iun. 2017,, 08:40   Societate
1704 0

Recent, la Kiev și Bucea s-a desfășurat cea de-a V-a ediție a Festivalului Internațional de Operă «O-FEST», considerat unul dintre cele mai prestigioase evenimente culturale ale Ucrainei.

Ediția curentă a Festivalului a fost organizată de către Ministerul Culturii al Ucrainei și Teatrul Național de Operetă din Kiev.

Programul evenimentului a cuprins spectacole de o înaltă ținută artistică, cu participarea interpreților și dirijorilor teatrelor muzicale din Moldova, Austria, Belarus, Bulgaria, Georgia, Kazahstan, Canada, China, Lituania, Germania, Polonia, România, Slovacia și Ucraina.

În cadrul actualei ediții jubiliare a Festivalului a evoluat solista Teatrului Național de Operă și Balet „Maria Bieșu”, Lilia Șolomei, cu piesele ”Valsul” de compozitorul Ghorghe Mustea și ”Con te partiro” de Francesco Sartori, care au pus în valoare expresivitatea vocală și artistică a interpretei.

Interpreții Republicii Moldova participă pentru al treilea an consecutiv la edițiile Festivalului de Operă «O-FEST», prezentînd cu brio şcoala naţională de canto.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?