Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Melniciuc ar putea fi eliberat! Cum e posibil

29 iun. 2017,, 14:21   Societate
3601 4

Judecătorul Oleg Melniciuc va fi eliberat după ce vor expira cele 72 de ore de la reținerea acestuia.

Procurorii anticorupție nu vor depune vreun demers de aplicare a măsurii de arest, pentru că nu există motive.

Solicitat de Realitatea.md, șeful Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, a explicat că procurorii au avut timp suficient pentru a aduna mai multe probe ce demonstrează vinovăția magistratului, ceea ce înseamnă că nu există riscul de a prejudicia mersul anchetei și nu sînt motive pentru aplicarea măsurii de arest.

Întrebat dacă Oleg Melniciuc colaborează cu oamenii legii, procurorul a ținut să precizeze doar că acesta a oferit declarații.

Realitatea.md amintește că Oleg Melniciuc a fost reținut marți, 27 iunie, într-un dosar de îmbogățire ilicită. În cadrul perchezițiilor demarate la biroul și domiciliul său, procurorii anticorupție au ridicat o sumă de circa 10 000 de euro.


Urmărirea penală în privința judecătorului a fost inițiată încă în primăvară, atunci cînd valoarea unui patrimoniu nu a coincis cu declarațiile de avere ale acestuia, acest fapt fiind un subiect de investigații jurnalistice. În iunie, Consiliul Superior al Magistraturii a examinat demersul procurorilor și a dispus efectuarea acțiunilor de anchetă în privința lui Oleg Melniciuc.

De menționat că, potrivit legii, pentru îmbogăţire ilicită, persoanele riscă o amendă în sumă de 500 000 de lei sau pedeapsă cu închisoarea de pînă la 15 ani cu privarea dreptului de a exercita o anumită funcție pe un termen de pînă la 15 ani.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?