Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Un program de schimb de experiență te va marca din toate punctele de vedere ©

29 iun. 2017,, 07:50   Business
6285 0

Emma Matreniuc este lector și profesor de limba engleză, precum și fondatoarea organizației de tineret „Vivere“.

Ea a vizitat Statele Unite prin intermediul programului International Visitor Leadership Program (IVLP), bazat pe diverse domenii de activitate. Ediția la care a participat Emma era dedicată în totalitate organizațiilor care se ocupă de problemele persoanelor cu dizabilități.

„Schimbul de experiență presupune o mulțime de lucruri noi, care pot avea o importanță globală – atât valorile morale, cât și drepturile omului. Cred că este o investiție importantă în dezvoltarea personală. Totodată, schimburile de experiență pot aduce o contribuție intelectuală, spirituală și emoțională oricărui individ împlicat în acest proces. Astfel, facem lumea mai bună. Este o oportunitate excelentă pentru experți din diferite domenii, care își doresc să-și dezvolte cunoștințele în sfera de activitate pe care o reprezintă. Anume prin intermediul acestui schimb de experiență, ei pot să-și identifice adevărata vocație.” – susține Emma.

Chiar dacă Moldova se află în prezent la etapa de dezvoltate, Emma spune totuși că bagajul de cunoștințe pe care îl au participanții la programurile de schimb de experiență, este foarte important pentru că ”este bazat pe multe exemple bune și pe experiența unor specialiști consacrați.”

Potrivit Emmei, tinerii care aplică la aceste programe au posibilitatea să-și crească gradul de cunoștințe, iar la întoarcerea în țară, să le aplice în domeniul în care activează.

Acesta este al șaselea material video din cadrul unui proiect special dedicat celor 25 de ani de cooperare între Republica Moldova și Statele Unite ale Americii.

Proiectul a implicat cetățeni din Rep. Moldova, absolvenți ai programelor de schimb educațional din SUA, din diferite domenii de activitate, cum ar fi: tehnologie inovatoare, educație, mass-media, medicină, afaceri, politică și altele.

0
0
0
0
0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?