X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Tapiola: Viitorul Republicii Moldova se află în mîinile moldovenilor

28 iun. 2017,, 18:40   Politică
3256 8

Moldova are un potențial mare, însă locuitorii țării nu trebuie să aștepte ca cineva din afară să le rezolve problemele, căci „viitorul Republicii Moldova este în mîinile moldovenilor”, de această părere este Pirkka Tapiola, șeful Delegației Europene în Republica Moldova, citat de NOI.md.

„În circa două luni se va finaliza mandatul meu în Republica Moldova și, după patru ani de activitate, voi părăsi această țară frumoasă. În acești patru ani m-am plimbat foarte mult prin Chișinău, am călătorit prin toată țara și m-a surprins un lucru: am observat că foarte multă lume mă cunoaște. Mulți mi-au urat succes la realizarea reformelor și m-au întrebat ce fac pentru a rezolva o problemă sau alta, dar nu sînt eu cel care vă face reformele. Guvernul și populația este sînt cei care trebuie să rezolve problemele țării”, a spus diplomatul european.

„Eu reprezint Uniunea Europeană și am rolul de a apăra și a promova interesele și valorile europene. Am rolul de a asigura suportul și asistența financiară și tehnică oferită de UE pentru realizarea reformele interne, dar nu pot face acest lucru pentru țară, pentru că ține de suveranitatea statului de a-și asuma responsabilitatea de a realiza reforme”, a continuat șeful Delegației UE.

Pirkka Tapiola consideră că faptul că Republica Moldova este o țară mică reprezintă un beneficiu pentru cetățenii ei: „Este mult mai ușor să transformi o țară mică într-o istorie de succes decît pe una mare”, a menționat ambasadorul UE la Chișinău.

Reamintim că Pirkka Tapiola a fost numit șef al Delegației Europene în Republica Moldova pe 4 aprilie 2013, pentru o perioadă de patru ani.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?