X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

NATO își întărește apărarea cibernetică împotriva atacurilor informatice

28 iun. 2017,, 21:00   Externe
1476 0

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a afirmat miercuri la Bruxelles că Alianța Nord-Atlantică își întărește apărarea cibernetică, iar membrii săi vor să aibă posibilitatea de a riposta colectiv la un atac informatic împotriva unuia dintre ei, așa cum ar proceda în caz de agresiune aeriană sau terestră, relatează AFP.

''Atacurile cibernetice care au avut loc în luna mai (WannaCry) și în această săptămînă (Petrwrap) arată importanța de a ne întări apărarea cibernetică. Este exact ceea ce noi facem'', a declarat Stoltenberg presei la Bruxelles.

''Ne antrenăm mai mult, facem schimb de bune practici și tehnologii și acționăm din ce în ce mai strîns cu toți aliații pentru a vedea cum putem integra capacitățile lor'', a explicat Stoltenberg.

Printre altele, NATO a decis în urmă cu un an să facă din spațiul cibernetic ''un domeniu operațional''. ''Un atac cibernetic poate declanșa Articolul 5'' al Tratatului fondator al Alianței, care prevede că țările NATO sar în ajutorul unui aliat în caz de agresiune, a reamintit Stoltenberg.

În acest scop, ''sîntem pe cale de a defini spațiul cibernetic drept un domeniu militar, ceea ce înseamnă că vom avea ca domenii de acțiune militară pămîntul, aerul, marea și spațiul cibernetic'', a adăugat șeful NATO.


Un val masiv de atacuri cibernetice de tip 'ransomware', reamintind de modul de operare al virusului 'WannaCry 'din mai, a afectat de marți multinaționale, precum și societăți și servicii europene și americane, după ce a lovit Ucraina și Rusia.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?