X 
Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 499
Preşedintele stiri: 3988

Delegația UE a acordat premii celor mai buni voluntari din Moldova

28 iun. 2017,, 17:50   Societate
1659 0

Marţi cei mai buni voluntari din Moldova au primit diplome pentru contribuţia la dezvoltarea societăţii şi pentru activităţi caritabile, în cadrul "Săptămînii europene a voluntariatului".


Diplomele au fost acordate în incinta Universităţii de Stat de către şeful Delegaţiei Uniunii Europene în Moldova, Pirkka Tapiola, care a remarcat că "tinerii sînt viitorul ţării".

"Este important ca tinerii să-i ajute pe cei nevoiaşi. Aceasta arată nivelul înalt al educaţiei şi culturii poporului moldovenesc. Sper că această activitate se va dezvolta şi va promova valorile europene", a spus el.

Potrivit uneia dintre premianţi, Ramina Cudreavţeva, scopul activităţilor caritabile constă în schimbarea opiniei publice şi a atitudinii faţă de persoanele cu dizabilităţi, atragerea atenţiei la problemele cu care se confruntă.

„Pe parcursul săptămînii voluntariatului noi am vizitat orfelinate, azile pentru bătrîni, unde am comunicat cu oamenii, ne-am străduit să-i susţinem şi să-i ajutăm. Este important ca aceşti oameni să se simtă protejaţi", a subliniat ea.

Săptămîna voluntariatului se desfăşoară în Moldova începînd cu anul 2007, la iniţiativa Coaliţiei de promovare a legii şi activităţilor de voluntariat.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?