X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3993

Numărul cazurilor de toxiinfecţii în rîndul minorilor a crescut

28 iun. 2017,, 17:32   Societate
1579 0

Peste 200 de copii din capitală au făcut toxiinfecţii în ultima săptămînă, numărul intoxicațiilor fiind în creştere şi în rîndul maturilor, comunică MOLDPRES.

Potrivit datelor Centrului municipal de Sănătate Publică, în perioada 19–25 iunie 2017, în capitală au fost înregistrate 273 de cazuri de boli diareice acute (BDA), de 1,5 ori mai multe decît săptămîna precedentă.

Conform sursei citate, peste 70 la sută din cazuri au fost înregistrate în rîndul minorilor, dintre aceştia mai multe de jumătate au fost internaţi pentru tratament în spital.

În cadrul instituţiilor preșcolare, au fost înregistrate 39 de cazuri de BDA, care au evoluat în formă sporadică și nu au fost asociate cu alimentația în grădinițe.

Totodată, medicii epidemiologi au anunţat că în apele lacului din orăşelul Vatra și în rîul Nistru în apropiere de Vadul lui Vodă a fost depistat vibrionul holeric.


Pentru reducerea riscului apariției și a răspîndirii bolilor diareice acute, medicii recomandă populaţiei să evite achiziţionarea produselor alimentare din locuri neautorizate, să nu consume alimente care au termenul expirat sau ambalajul deteriorat, să spele frecvent mîinile, dar şi legumele, şi fructele sub apă curgătoare şi să nu consume apă din surse nesigure.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?