Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Galbur, îndemnat să intervină în problema monumentului aflat în ruine (DOC)

29 iun. 2017,, 08:30   Societate
3956 0

Mișcarea de Tineret «Voievod» a expediat o scrisoare pe adresa viceprim-ministrului, Ministrului Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Andrei Galbur.

Membrii Mișcării vin cu îndemnul de a întocmi instrucțiunile corespunzătoare Ambasadei Republicii Moldova la București și Consulatului Republicii Moldova de la Iași să abordeze situația deplorabilă a Monumentului lui Ștefan cel Mare din Suceava, care necesită reparație urgentă, transmite NOI.md.

Mișcarea de Tineret «Voievod» îi solicită respectuos ministrului să pună în prim-plan această problemă în coraport cu România, să abordeze acest subiect cu diaspora moldovenească din România, precum și să întreprindă alte acțiuni concrete, care în final vor permite cu eforturi comune să fie efectuată reparația monumentului.

„Ne exprimăm speranța că, în urma acestei scrisori și a acțiunilor imediate ale diplomaților moldoveni de la Iași și București, autoritățile României vor acționa prompt și vor începe soluționarea cazului dat. La rîndul nostru, ne exprimăm disponibilitatea de a examina posibilitatea colectării unei părți a fondurilor necesare în cazul în care o astfel de solicitare va fi semnalată de partea română”, se arată în scrisoare.

Anterior, Mișcarea de Tineret «Voievod» a expediat o scrisoare și pe adresa Ambasadei României în Republica Moldova, prin care solicită intervenția consulului în vederea reabilitării monumentului Ștefan cel Mare din Suceava.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?