X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Lansarea concursului Moldova Eco-energetică, ediția 2013

5 iun. 2013,, 11:34   Economie
3861 0
Foto: biomasa.aee.md
Agenția pentru Eficiență Energetică lansează o nouă ediție a concursului ”Moldova Eco-Energetică”. Acesta este un concurs al iniţiativelor de succes în sectorul energiei regenerabile şi eficienţei energetice din Republica Moldova. Proiectul ”Moldova Eco-Energetică” a fost conceput pentru a promova istoriile de succes și a împărtăși experiența celor care au implementat proiecte în domeniu.

În acest an au fost introduse mai multe modificări în regulament, menționează Mihai Stratan, directorul Agenției. ”Pentru a stimula implementarea tehnologiilor inovative în domeniul eficienței energetice, au fost introduse subcategorii noi. De exemplu, în cel mai bun proiect de eficiență energetică avem subcategorii separate pentru sectorul privat și public. Cel privat a fost împărțit în mai multe sectoare: energetic, industrial, al transporturilor și al construcțiilor”, a spus directorul Agenției.

Mai mult, proiectele vor fi evaluate și selectate de membri noi, nouă în total, cu ”sînge tînăr”, potrivit lui Stratan. Aceștia sînt specialiști din instituțiile publice, mediul academic, parteneri ai competiției, cît și membri ai APL.

Amintim că la ediția precedentă au fost depuse peste 60 de dosare și au fost selectați 11 învingători.

Pentru ediția din 2013 vor fi eligibile doar proiecte realizate pînă la finalul anului. Doritorii pot aplica pentru acest concurs începînd cu 5 iunie și pînă pe 20 septembrie 2013. Gala de premiere va fi organizată în luna decembrie a acestui an.

Organizatorii au ales să lanseze competiția de Ziua Mondială a Mediului. “Moldova Eco-Energetica” este cel mai mare concurs al iniţiativelor de succes în sectorul energiei regenerabile şi eficienţei energetice. Competiția este o inițiativă a proiectului UE-PNUD Energie și Biomasă, realizată de Agenția pentru Eficiență Energetică.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?