Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

Consilierii muncipiali, surprinși de "mișcarea lui Chirtoacă"

28 iun. 2017,, 15:50   Capitala
3264 2

Fracțiunile din cadrul Consiliului municipal Chișinău (CMC) se arată surprinse de dispoziția primarului general, Dorin Chirtoacă, care a desemnat doi candidați la funcția de viceprimari - liberalii Mihai Munteanu și Valeriu Munteanu.

Președintele fracțiunii „Platforma Popular Europeană din Moldova - Iurie Leancă”, Ruslan Codreanu, a declarat pentru Deschide.MD că inițiativa nu a fost consultată cu alte fracțiuni.

„Am fost surprinși de această mișcare a lui Chirtoacă. Am discutat cu colegii din alte fracțiuni și am convocat pentru ziua de joi, 29 iunie, ședința Consiliului municipal Chișinău. Urma să discutăm cu fracțiunile ordinea de zi a ședinței. Acum cred că toți au fost luați prin surprindere de decizia lui Chirtoacă și candidaturile propuse la funcția de viceprimari. Este o inițiativă a Partidului Liberal. N-au fost consultări sau discuții la acest subiect. PL continuă să-și facă jocul său și nu înțelege că orașul chiar are nevoie de ajutor”, a menționat el.

Reprezentantul „Partidului Nostru”, Ilian Cașu, a amintit că potrivit Statutului municipiului Chișinău, în cazul în care candidații la funcția de viceprimari nu vor acumula numărul suficient de voturi pentru a fi aleși în funcție, edilul capitalei îi va numi printr-o dispoziție.

„Chirtoacă pur și simplu savurează cadoul făcut de Plahotniuc lui Ghimpu: Legea privind Statutul Municipiului Chișinău. Această lege ia împuterniciri de la CMC și i le acordă primarului. În cazul lui Moldovanu & Munteanu, dacă două încercări eșuează în CMC, atunci Chirtoaca îi numește prin dispoziție”, a menționat el.


Președintele fracțiunii PSRM, Ion Ceban, nu a răspuns la apelul nostru, însă într-o postare pe pagina sa de Facebook a scris că o astfel de stiuație nu se întîlnește în nicio țară din lume.

„Dorin Chirtoacă, din arest, semnează dispoziție de convocare a CMC. Propune doi viceprimari, pe Valeriu Munteanu și pe Mihai Moldovanu. Nu cred că mai există vreo țară unde astfel de lucruri ar fi posibile...”, susține el.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?