Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

Șevciuk: Persoanele care au dat mărturii au fost mituite

28 iun. 2017,, 14:18   Politică
4146 1

Acțiunile așa-zisului Soviet Suprem de la Tiraspol au fost catalogate ca niște provocări și reglări de conturi ale actualului regim cu oponenții politici.

Declarațiile aparțin fostului președinte a autoproclamatei Republici Transnistrene, Evgheni Șevciuk.

„Consider că în Sovietului Suprem, ieri și azi, a fost organizată o provocație de către guvernare, care este o dovadă a puterii de intimidare, presiune, șantaj, arestări pentru a obține declarații de a rezolva unele conturi cu oponenții politici. Regret ca susținătorii mei, zeci de mii de transnistreni, care mi-au dat votul în recentele alegeri, încă mai trebuie să se lovească de aceste minciuni și murdării”, afirmă Șevciuk.

Fostul lider de la Tiraspol mai spune că persoanel care au dat mărturii împotriva lui au fost mituite, promițîndu-li-se o viață frumoasă. Mai mult, unii deținuți au fost eliberați din închisoare.

În ceea ce privește anularea imunității, Șevciuk spune că nici nu a avut-o. „După schimbările legislative care au avut loc înaintea alegerilor prezidențiale, eu am fost deposedat de toate garanțiile sociale, chiar după alegerea noului președinte, inclusiv de imunitate. Toate acestea au fost planificate demult, după un scenariu bine pus la punct, doar pentru păstrarea puterii”, a scris Șevciuk pe pagina sa de Facebook.


Așa-zisul Soviet Suprem de la Tiraspol i-a ridicat imunitatea fostului președinte al regiunii Transnistrene, iar autoritățile locale i-ar fi deschis un dosar penal pe cinci capete de acuzare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?