Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3995

Marea Britanie se gîndește la lovituri aeriene, ca răspuns la atacurile cibernetice

28 iun. 2017,, 19:00   Externe
1546 0

Autoritățile Marii Britanii ar putea în viitor să răspundă cu lovituri aeriene la atacurile cibernetice. Declarația a fost făcută de către ministrul Apărării al Regatului Unit, Michael Fallon, citat de The Telegraph.

„Răspunsul ar putea urma prin aer, pe uscat, pe mare și în spațiul cibernetic“, a explicat el reacția Londrei la eventualul atac în domeniul digital. Potrivit lui Fallon, atacurile cibernetice lansate de experți britanici asupra rețelelor grupului „Statului Islamic“ au salvat vieți omenești în timpul luptelor pentru orașul irakian Mosul.

Pe 27 iunie software-ul dăunător Petya.A a infectat computerele a peste 80 de companii din Ucraina și Rusia. Virusul blochează computerul și cere 300 de dolari în bitcoin pentru restaurarea accesului la acesta.

Printre victimele atacurilor cibernetice se numără funcționari ai guvernului ucrainean, Metroul din Kiev, Aeroportul Borispol, Zaporojieoblenergo, Dniproenergo și Sistemul electroenergetic de pe Nipru, operatorii ucraineni Kyivstar, LifeCell, Ukrtelecom, New Mail, Osciadbank, Privatbsnk, magazinele Așan, au suferit Mondelēz International, Mars, Nivea, TESA. În Rusia, atacului au fost supuse serverele companiilor Rosneft și Bașneft.

Potrivit experților în domeniul securității informațiilor, atacul actual nu este legat cu virusul ransomware WannaCry, care, la mijlocul lunii mai, a paralizat activitatea a sute de mii de calculatoare din întreaga lume.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?