X 
Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

Fostul şef de campanie al lui Trump a primit bani de la partidul lui Ianukovici

28 iun. 2017,, 20:00   Externe
2074 1

Fostul şef de campanie al lui Donald Trump, Paul Manafort, a primit, în perioada 2012-2013, 17 milioane de dolari din partea Partidului Regiunilor, formaţiunea politică a ex-preşedintelui ucrainean Viktor Ianukovici.

Potrivit ziarului Ukrainska Pravda, faptul că Manafort a primit bani în schimbul unor servicii prestate pentru Partidul Regiunilor reiese din documentele pe care acesta le-a depus la Ministerul american al Justiției în temeiul Legii privind înregistrarea agenților străini.

Firma de consultanţă a fostului șef al staff-ului electoral al lui Trump a fost nevoită să se înregistreze ca agent străin prestator de servicii pentru partea ucraineană, deoarece, în caz de neînregistrare, putea fi urmărită penal. Din formularul completat, depus de Manafort la Ministerului Justiției din SUA, rezultă că în perioada 2012-2013, firma sa de consultanţă a elaborat programul electoral pentru Partidul Regiunilor, a scris strategia de campanie a acestei formaţiuni politice pro-ruse, a dezvoltat o platformă de partid și a desfăşurat activităţi de monitorizare internațională a alegerilor ucrainene.

Firma americană a încheiat atunci un acord în acest sens cu președintele interimar al Partidului Regiunilor, Volodimir Ribak, care în perioada 2012-2014 deţinea funcţia de președinte al Parlamentului Ucrainei. Formularul completat şi prezentat Ministerului Justiției din SUA arată că scopul firmei Manafort în activităţile de susţinere a Partidului Regiunilor în 2013-2014 a fost ”descentralizarea puterii prin transferul de competenţe maxime către regiuni, formarea unui partid politic de tip occidental și transformarea Ucrainei în cea mai atractivă ţară pentru investiții din regiune”. Pentru toate aceste lucruri, compania lui Manafort a primit de la Partidul Regiunilor al lui Viktor Ianukovici suma de 17 milioane de dolari.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?