X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Actorul suedez Michael Nyqvist a murit de cancer la plamâni

29 iun. 2017,, 00:00   Externe
1396 0

Actorul suedez Michael Nyqvist, protagonistul ecranizării trilogiei 'Millenium' a scriitorului Stieg Larsson, a murit marți la 56 de ani de ani din cauza unui cancer la plămîni, potrivit unui comunicat al familiei remis publicației The Hollywood Reporter și citat de EFE.

"Veselia și pasiunea lui Michael erau contagioase pentru cei care l-au cunoscut și l-au iubit. Farmecul și carisma lui erau inegalabile iar dragostea lui pentru Arte era percepută de toți cei care au avut plăcerea să lucreze cu el", se arată în comunicatul familiei.

Inițial, familia a anunțat vestea morții sale într-un comunicat trimis agenției suedeze TT, fără să menționeze cauza decesului său.


Nyqvist s-a format ca actor la centrul dramatic din Malmoe (sudul țării) și a ajuns să facă parte din Dramaten, prestigiosul teatru din Stockholm, unde a obținut primele succese la sfîrșitul secolului trecut, în paralel cu începerea unei cariere în televiziune și saltul în cinematografie.

A fost însă rolul ziaristului Mikael Blomkvist din saga 'Millenium', alături de Noomi Rapace ca pirata informaticiană Lisbeth Salander, cel care l-a făcut cunoscut în afara Suediei și i-a deschis porțile Hollywood-ului jucînd apoi în filme ca 'Mission Impossible: Ghost Protocol (2012) și 'John Wick' (2014).


Ultimul său rol pe marele ecran a fost în filmul suedez 'Den allvarsamma leken' (2016).

Actorul era căsătorit cu Catharina Nyqvist și aveau împreună doi copii, Ellen și Arthur.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?