X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Harunjen, despre reținerea judecătorului Oleg Melniciuc

27 iun. 2017,, 17:28   Societate
4863 2

Judecătorul Oleg Melniciuc a fost reținut astăzi de procurorii anticorupție în urma mai multor percheziții.

Între timp, procurorii efectuează percheziții în biroul magistratului, în cadrul unui dosar deschis pe numele acestuia pentru îmbogățire ilicită.

Potrivit procurorului general, Edurad Harunjen, dosarul a fost pornit în martie curent.

„Se investighează bănuiala de îmbogățire ilicită. Acum, probabil, perchezițiile încă mai au loc. Nu pot să vă spun dacă va fi reținut sau nu. Asta e o întrebare la care nu pot răspunde, pentru că anticipează puțin evenimentele. Să vedem care e situația. S-a făcut un studiu analitic al veniturilor legale obținute, al proprietăților și cheltuielilor pe care le-a avut dl Melniciuc și s-a constatat o discreptanță esențială între bunurile procurate și mijloacele dobîndite legal”, a declarat procurorul general pentru Ziarul de Gardă.

„Donațiile făcute de mamă și de alte persoane sînt și obiectul examinării. Noi bănuim că foarte multe donații sînt doar o formă de a justifica veniturile, pentru că persoanele care au donat acele sume impunătoare de bani fac asta regulat, în fiecare an, dar de fapt nu declară la fisc niciun fel de venit. S-au ridicat de la fisc documente și s-a constatat că niciun donator nu a declarat că ar fi avut așa venituri. Este un lucru dubios care urmează a fi verificat în cadrul urmăririi penale. CSM și-a dat acordul pentru percheziții, aducere silită și reținere”, precizează Harunjen.

Melniciuc este primul magistrat urmărit penal în baza acestui articol (330.2), inclus în Codul penal al Republicii Moldova în 2013. Consiliului Superior al Magistraturii a examinat în ședința de astăzi demersul procurorilor privind efectuarea acțiunilor de anchetă în privința lui Oleg Melniciuc. CSM a autorizat perchezițiile, reținerea și aducerea silită a lui Oleg Melniciuc.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?