Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Pugilist moldovean – medaliat cu bronz la Campionatul Europei

27 iun. 2017,, 16:40   Sport
2501 0

Între 16 și 24 iunie, la Harkov s-a desfășurat Campionatul Europei cu participarea a 234 de pugiliști din 39 de țări ale continentului.

Cel mai bun rezultat l-a obținut Vasile Belous, care a evoluat în categoria de greutate 69 kg. În drum spre medalia de bronz și piedestalul de onoare, el l-a învins pe ungurul Vadaj Andrus, pe belarusul Pavel Castromin și pe polonezul Kivior Damian Tadej, însă în semifinală a cedat în fața viitorului campion - neamțul Barou Abas.

La un pas de medalie s-a oprit Alexei Zavatin (+91kg), care, după victoria asupra lui Alexandar Mraovici din Austria, a pierdut în sferturile de finală în fața rusului Maxim Babanin. Situați pe locurile trei și, respectiv, cinci, pugiliștii noștri s-au calificat pentru Campionatul Mondial, care va avea loc la Hamburg (Germania) între 25 august și 3 septembrie.

Cu victorii asupra suedezului Berhan Iohannes și croatul Rudan Mate și-au luat startul Dumitru Galagoț (64kg) și Victor Carapcevschii (75kg). Însă în luptele ulterioare Dumitru a pierdut în fața viitorului campion, armeanul Hovhannes Bacicov, iar Victor – a italianului Kavallaro Salvatore.


Amarul înfrîngerii din prima l-au gustat Danila Platanovschii (52kg) și Veaceslav Gojan (56kg) cedînd ucrainenilor Dmitro Zamotaev și Mikola Buțenco, iar Mihail Cvasiuc – (60kg) – rusului Gabil Mamedov.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?