Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Moldova va avea, în premieră, un cod administrativ

27 iun. 2017,, 17:40   Societate
5981 0

Definirea şi modul de funcţionare a instituţiilor, precum și mecanismele de rezolvare a petiţiilor adresate de către cetăţeni urmează a fi reglementate în Codul administrativ al Republicii Moldova.

Comisia juridică, numiri și imunități a discutat și aprobat, în ședința de astăzi, proiectul acestuia. Proiectul Codului administrativ este inițiativa unui grup de deputați, în opinia cărora numărul impunător de acte legislative ce reglementează actualmente raporturile juridice de drept administrativ deseori generează interpretări eronate şi aplicări greşite ale normelor de drept, care duc la încălcarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale omului.

Astfel, în premieră, va fi reglementat refuzul de a primi sau a examina o cerere. La fel, pentru prima dată va fi dispusă obligativitatea întocmirii dosarului administrativ de către autorităţile publice. De asemenea, va fi reglementată procedura de notificare în cadrul procedurii necontencioase, va fi instituită posibilitatea încheierii contractului de împăcare între părţi atît în procedura necontencioasă, cît şi în cea contencioasă.

Proiectul Codului administrativ este structurat în trei părţi, ce se referă la uniformizarea soluţiilor legale şi reglementarea situaţiilor juridice semnalate de jurisprudenţa administrativă. Proiectul are menirea de a clarifica principiile și etapele procedurii administrative, căile de atac şi regimul juridic al actelor, operaţiunilor şi contractelor administrative.

În aceeași ședință, deputații au aprobat numirea lui Victor Micu în funcția de judecător al Curții Supreme de Justiție.


Toate proiectele urmează a fi discutate și votate în plenul Parlamentului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?